امروز: شنبه 15 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی در مرکز مخابرات دیجیتال سلمان

گزارش کارآموزی در مرکز مخابرات دیجیتال سلماندسته: فنی و مهندسی
بازدید: 23 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 8715 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 111

گزارش کارآموزی در مرکز مخابرات دیجیتال سلمان در 111 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی در مرکز مخابرات دیجیتال سلمان در 111 صفحه ورد قابل ویرایش


فهرست مطالب

عنوان                                                                      صفحه

پیشگفتار.............................................................................................. 1

مقدمه:.................................................................................................... 2

میزان رضایت دانشجو از این دوره................................................ 3

فصل اول: آشنایی كلی با مكان كارآموزی

مشخصات كلی با مكان  كارآموزی................................................. 5
فصل دوم : ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی كارآموزی

وظایف انجام شده در درمرکز مخابرات دیجیتال......................... 7
فصل سوم : آزمون آموخته‌ ها، نتایج و پیشنهادات

گزارش کار کارآموز.......................................................................... 9

بخش اول : سیستم های مخابراتی ................................................. 9

اجزای سیستم مخابراتی ................................................................. 10

تاریخچه مخابرات ایران.................................................................... 12

ساختار سازمانی شرکت مخابرات استان فارس......................... 14

نگاهی به عملكرد مخابرات استان فارس....................................... 14

بخش دوم : خدمات مرکز مخابرات سسلمان .............................. 20

امور خدماتی و وظایف دیگر مرکز مخابرات سلمان .................. 27

نگاهی اجمالی به مسیر برقراری یک ارتباط................................. 33

سوئیچ های سالن دستگاه مخابرات سلمان ................................. 36

بخش سوم : سوئیچ ZTE.............................................................. 40

ساختمان سوییچ ............................................................................... 48

پیکر ه بندی راک کنترل..................................................................... 59

پیکره بندی راک های مشترکین....................................................... 60

بخش چهارم : تمیر و نگهداری سوئیچ ZTE................................ 82




پیشگفتار

اینجانب ....................گزارش كارآموزی خود را درمرکز مخابرات دیجیتال سلمان  واقع درشیراز  بلوار امیرکبیر کوچه 1 ( تاکسیرانی )  گذرانده ام .

این پروژه شامل گزارش ها ، و تجربیاتی است که در مرکز مخابرات دیجیتال سلمان  به مدت 240 ساعت کارآموزی ، ثبت شده است و مقایسه اطلاعات و تئوری های مختلف صورت گرفته است. ودر پایان از زحمات مسئولین مرکز مخابرات دیجیتال سلمان  كمال تشكر رادارم .







مقدمه:

دانشجویان در پایان هر دوره تحصیلی احتیاج به گذراندن یک دوره کارآموزی جهت آشنایی بیشتر با نحوه کار وهمچنین آموزش آموخته های تئوری خود دارند.کارآموزی در نحوه یادگیری تاثیر بسیاری دارد به طوریکه بسیاری از دانشجویان در دوره کارآموزی نکاتی را می آموزند که در طول دوره تحصیلی حتی با آن برخورد نکرده اند.

اگر دانشجو دوره کارآموزی خود را در مکانی مناسب و با امکانات فراوان بگذارند به طوریکه آن مکان طوری باشد که بتوان از تجربه های افراد متخصص و فنی در زمینه آن شغل استفاده بهینه را کرد خیلی سریعتر وبهتر درباره آینده کاری خود می تواند تصمیم بگیرد و همچنین مواردی را آموزش دیده وتجربه هایی کسب میکند که بعدا در زمینه شغلی که انتخاب می کند برای او مفید می باشد پس باید در زمینه انتخاب مکان کارآموزی و استفاده درست و بهینه از تجربه افراد متخصص در آن مکان دقت داشت.









میزان رضایت دانشجو از این دوره

این دوره بسیار مفید و برای دانشجوحاعز اهمیت می باشد وهدف آشنایی با محیط كارگاهی ، كسب تجربه ، ایجاد و درك روابط بین مفاهیم و اندوخته های تئوری با روشها و كاربردهای عملی و اجرایی ، ایجاد ارتباط با محیط كار و تعیین میزان كاربرد تئوری در عمل بوده است.











مشخصات كلی با مكان  كارآموزی

مرکز مخابرات دیجیتال سلمان  واقع درشیراز  بلوار امیرکبیر کوچه 1 ( تاکسیرانی )  که در تاریخ 1378 تاسیس و شروع به کار کرده که اصول کار این مرکز در فصل های بعدی مشخص و نوشته می شود .









تشریح كلی از نحوة كار، وظایف و مسئولیت‌های كارآموزی در محل كارآموزی و ارائه لیستی از عناوین كارهای انجام شده توسط دانشجو:

از جمله وظایف انجام شده در درمرکز مخابرات دیجیتال  شرح زیر می باشد.

1- آشنایی با مرکز مخابرات و سیستم های مخابراتی

2- آشنایی كلی با اصول کار این مرکز مخابرات





گزارش کار کارآموز

بخش اول : سیستم های مخابراتی

سیستم های مخابراتی اطلاعات را از مبدا به مقصدی آن طرف تر می فرستند . کاربرد سیستم های مخابراتی چنان متعدد است که نمی توانیم تمام انواع آن را ذکر کنیم. یک سیستم نوعی اجزای متعددی دارد که تمام رشته های برق را می پوشاند - مدار ,الکتریک ,الکترومغناطیس , پردازش سیگنال , میکروپروسسور , و شبکه های مخابراتی تنها تعدادی از رشته های مربوط به این زمینه است به همین خاطر موضوع را از دیدگاه کلی تر بررسی می کنیم . کار اصلی تمام سیستم های مخابراتی انتقال اطلاعات است .







اولین پیام مخابراتی فرستاده شده در سال 1838میلادی از طریق یک خط 16 کیلومتری توسط مورس فرستاده شد . متن این پیام از این قرار بود :

"Attention , the Universe! By kingdoms,right wheel! "

اکنون پس از یک قرن نیم مهندسین مخابرات تا آنجا پیش رفته اند که بینندگان تلویزیونی فضانوردان مشغول کار در فضا را می بینند .تلفن , رادیو و تلویزیون بخش های جدا نشدنی از زندگی امروزی هستند . مدارهای دوربردی در جهان به وجود آمده است که نوشته , داده , تصویر منتقل می کنند . کامپیوترها از طریق شبکه های بین قاره ای با هم صحبت می کنند , و می توانند تقریبا تمام وسایل برقی منزل را کنترل کنند . دستگاه های مخابرات بی سیم شخصی هرجا برویم ارتباط مان را حفظ می کنند . مسلما نسبت به دوران مورس گام های بزرگی برداشته شده است . باز هم مسلما در دهه های آینده پیشرفته های بسیاری در زمینه ی مهندسی مخابرات صورت خواهد گرفت .

اجزای سیستم مخابراتی

 هر سیستم مخابراتی چند جز اصلی دارد , فرستنده , کانال مخابراتی و گیرنده

    فرستنده

سیگنال ورودی را پردازش می کند تا یک سیگنال مخابراتی مناسب با مشخصات کانال انتقال ایجاد کند. پردازش سیگنال برای انتقال تقریبا همیشه با مدولاسیون همراه است و می تواند شامل کدگذاری هم بشود .

    کانال مخابراتی

محیطی الکتریکی است که پلی بین منبع و مقصد است . این کانال می تواند یک زوج سیم , یک کابل هم محور , یک منبع رادیویی , یا پرتو لیزر باشد . هر کانالی مقداری تلفات و تضعیفانتقال دارد , پس با افزایش فاصله توان سیگنال به تدریج کم می شود.

    گیرنده

گیرنده روی سیگنال خروجی کانال عمل کرده , سیگنال مناسب را برای مبدل واقع در مقصد فراهم می کند . در عمل گیرنده شامل تقویت برای جبران تلفات انتقال و دمدولاسیون و کدگشایی برای معکوس کردن پردازش سیگنال انجام شده در فرستنده می باشد . فیلترکردن نیز عمل مهم دیکری است که در گیرنده انجام می شود .

ارسال پیام

 ارسال پیام به دو صورت دیجیتال و آنالوگ صورت می پذیرد .

پیام آنالوگ کمیتی فیزیکی است که با زمان تغییر می کند و این تغییر معمولا به صورتی هموار و پیوسته صورت می گیرد . فشار اکوستیکی حاصل از صحبت کردن , موقعیت زاویه ای ژیروسکوب هواپیما , یا شدت نور در نقطه ای از تصویر تلویزیونی نمونه هایی از پیام های آنالوگ هستند . چون اطلاعات در شکل موج متغیر با زمان نهفته است .

پیام دیجیتال رشته ی مرتبی ار نمادهای برگزیده از یک مجموعه متناهی از عناصر گسسته است . فهرست تغییرات ساعت به ساعت دما , یا کلید هایی که از صفحه کلید فشرده می شوند نمونه هایی از پیام های دیجیتال هستند . چون اطلاعات در نماد های گسسته نهفته است .
در کامپیوتر ها از دو نماد صفر و یک استفاده می شود .

انواع انتقال

 انتقال یکطرفه در این نوع انتقال فقط یک فرستنده و یک گیرنده وجود دارد مانند رادیو یا تلویزیون که وسایل ما نقش گیرنده را ایفا می کنند.

    انتقال نیمه دو طرفهدر این انتقال هر طرف یک فرستنده و یک گیرنده دارند و انتقال در هر دو طرف امکان پذیر است ولی نه به طور هم زمان مانند بیسیم.
    انتقال دو طرفه کاملاین انتقال نیز همانند نیمه دو طرفه است با این تفاوت که انتقال همزمان در دو جهت امکان پذیر است مانند تلفن



    تاریخچه مخابرات ایران
    در اول ژانویه 1869  میلادی ایران به عضویت اتحادیه بین المللی تلگراف در آمد. در سال 1253  اداره تلگراف به وزارت تبدیل و « علیقلی خان مخبرالدوله » نخستین وزیر تلگراف شد.
    پس از جنگ جهانی اول و پدید آمدن سیستم های جدیدتر و سریعتر ارتبایطی، مثل تلگراف بی سیم، دولت انگلیس در بهمن 1310  رشته ای تلگراف را که در تملک خود می دانست به دولت ایران واگذار کرد.
    در فاصله سال های 1280  تا 1285 هجری شمسی پنج امتیاز ایجاد تلفن  به اشخاص حقیقی ایرانی برای مناطق تبریز، مشهد، گیلان و ارومیه داده شد که  پنجمین و مهم ترین آن امتیازی بود که در سال 1282  هجری شمشی به وساطت « میرزا علی اصغر خان اتابک » به « دوست محمد خان معیرالممالک » واگذار شد، که غیر از چهار نقطه پیش گفته، تمام کشور را در بر می گرفت.
    در سال 1285  تلفن بین شهری تهران- قلهک و تهران- تجریش ( پایتخت کشور ) شروع به کار کرد. سی سال بعد این ارتباط بین  24  شهر برقرار شده بود.
    عصر ارتباطات و مخابرات بی سیم از سال 1303  در ایران آغاز شد. نیاز به امکان تماس دائم با جهان باعث شد که وزارت جنگ آن زمان یک دستگاه فرستنده موج بلند 20 کیلوواتی برای تهران و شش دستگاه موج بلند 4  کیلوواتی برای تبریز، کرمان، کرمانشاه و خرمهر به شوروی سفارش دهد. ایجاد خطوط ارتباطی ماکروویو به دلیل کاربردهای گسترده اش در خدمات ارتباطی بین شهری و بین المللی در سال 1345  و ارتباط آن از طریق شبکه 3800 کیلومتری بین آنکارا، تهران و کراچی برقرار شد. شبکه ماکروویو کشور نیز از سال 1351  فعالیت خود را آغار کرد. بالاخره با گشایش اولین ایستگاه زمینی در اسدآباد همدان در سال 1348  ایران وارد عصر نوین ارتباطات و مخابرات یعنی عصر ماهواره شد.
    ایستگاه زمینی ماهواره اسدآباد از طریق دو مدار همزمانی ( ارتفاع حدود 36000 کیلومتری زمین ) که یکی بر روی اقیانوس اطلس و دیگری اقیانوس هند قرار دارد ارتباط تلفنی، تلفکس و ... مشترکین را با سراسر دنیا برقرار می ساخت.
    در سال 1350 اولین خط تلفن خودکار بین تهران، اصفهان و شیراز برقرار شد و بتدریج سایر مراکز استان ها و شهرستان ها نیز با استفاده از سیستم های خودکار با هم تماس گرفتند. لازم به ذکر است که این سیستم ها اغلب آنالوگ بودند تا اینکه در سال 1363 سیستم دیجیتال وارد شبکه مخابراتی شد و مرکز تلفن دانشگاه اولین مرکزی بود که به این سیستم مجهز گردید. در پی این اقدامات، توسعه سیستم دیجیتال روند سریع تری به خود گرفت بنحوی که در سال 1368 استفاده از سیستم دیجیتال عملیاتی شد و دومین مرکز دیجیتالرنیز در سال 1369 راه اندازی گردید.





نگاهی اجمالی به مسیر برقراری یک ارتباط

برای اینکه مشترک A بتواند با مشترک B که زیر مجموعه همان مرکز است ارتباط برقرار کند ، باید مسیر زیر طی شود:

سالن دستگاهاتاق MDF اتاق کابل حوضچه مادر حوضچه کافو پست

حال اگر مشترک A زیر مجموعه مرکز a و مشترک B زیر مجموعه مرکز b با فاصله نه چندان دور باشد همان مسیر فوق به اضافه سوئیچ بین سالن (Exch) دو مرکز باید طی گردد:

که در اینجا مسیر ارتباطی بین A, Exch و همچنین مسیر ارتباطی بین B, Exch b همان مسیر فوق الذکر بوده و ارتباط بین Exch دو مرکز توسط فیبر نوری صورت می پذیرد.

اگر مسافت بین دومشترک درون شهری زیاد باشد، در مسیر Exch دو مرکز،مراکز Transit قرار داده می شود . مراکز STD نقش سوئیچ بین شهری را به عهده دارند.

تعاریف

1-کابل آبونه: کابل هایی که رابط بین پست و کافو هستند، کابل آبونه نامیده می شود که از نوع ژله فیلد (jelly field) می باشد و در انواع 100 زوجی، 20 زوجی، 400زوجی، 600 زوجی، 1200 زوجی، 1800 زوجی و 2400 زوجی وجود دارد.

2-کابل مرکزی: کابل هایی که رابط بین کافو و مرکز (اتاق کابل) هستند، کابل مرکزی نامیده می شود، که از نوع air core می باشد و در انواع 600 زوجی، 1200 زوجی، 1800 زوجی و 2400 زوجی وجود دارد.

3-پست: با توجه به ظرفیت و نیاز محل ، در دو نوع 10 زوجی و 20 زوجی مورد استفاده قرار می گیرد که ممکن است یک یا دو ریموت PCM نیز جهت تقویت، روی آن قرار گیرد.

4-کافو(KV): در دو نوع 1400 و 2400 زوجی موجود است. ورودی کافو، کابل آبونه و خروجی آن کابل مرکزی است. در نوع 1400 زوجی، 800 زوج آن مربوط به کابل آبونه و 600زوج دیگر مربوط به کابل مرکزی می باشد که در این صورت می تواند تا 80 پست 10 زوجی یعنی 800 مشترک را تحت پوشش قرار دهد. در نوع 2400 زوجی، 1400  زوج مربوط به کابل آبونه و 1000 زوج دیگر مربوط به کابل مرکزی می شود که در این صورت می تواند تا 140 پست و 10 زوجی یعنی 1400 مشترک را تحت پوشش قرار دهد به طور قراردادی در نوع 1400 زوجی، از پست شماره 1 تا 40 مربوط به سمت پیاده رو و از پست شماره 41 تا 80 مربوط به سمت سواره رو و به همین ترتیب در نوع 2400 زوجی، از پست شماره 1 تا 70 مربوط به سمت پیاده رو از پست شماره 71 تا 140 مربوط به سمت سواره رو در نظر گرفته می شود.

5-حوضچه: برای دسترسی به کابل های مرکزی، حوضچه هایی در مسیر بین کافوها تا مرکز تعبیه می گردد. حوضچه ها در چهار ابعاد مختلف ایجاد می گردد اما بیشتر حوضچه ها دارای ابعادی به طول2 متر، عرض 5/1 متر و ارتفاع 2 متر هستند که در این صورت دارای 1 درب و 16 لوله ورودی و خروجی می باشد. درون حوضچه ، مفصل هایی دیده می شود که کابل های مرکزی را به هم ارتباط داده است و روی مفاصل برای تست فشار هوای درون کابل ، valf تعبیه گردیده است که با وصل کردن مانومتر رو آن می توان فشار هوا را تست کرد.

6-حوضچه مادر: کابل های مرکزی  که از حوضچه های مختلف می گذرد همگی قبل از ورود به مرکز و اتاق کابل، وارد حوضچه بزرگتری به نام حوضچه مادر می شود که ابعاد آن بدین صورت می باشد: طول 4 متر، عرض 2 متر و ارتفاع 85/2 متر و دارای 2 درب و 54 لوله می باشد.

لازم به ذکر است که فقط کابل های مرکزی از حوضچه ها عبور می کند و کابل های آبونه، خاکی است یعنی ما دسترسی به آن نداریم. برای کابل های آبونه باید کانال هایی به عمق 80 سانتی متر و عرض 30 سانتی متر که فاصله آن از جدول 60 سانتی متر و از دیوار 50 سانتی متر می باشد حفر گردد.

7-اتاق کابل: کابل های مرکزی پس از عبور از حوضچه مادر وارد اتاق کابل که در طبقه زیرین ساختمان مرکزی قرار گرفته می شود و سپس تقسیم شده و وارد اتاق MDF می گردد.

در اینجا دستگاهی به نام گاز کنترل وجود دارد که برای جلوگیری از ورود احتمالی آب به درون کابل های مرکزی هوا را به داخل کابل ها کمپرسور می کند. به همین خاطر است که به کابل های مرکزی، کابل از نوع air coreگفته می شود. در اتاق کابل، کابل های فیبر نوری نیز که از سالن دستگاه آمده و برای ارتباط با سایر مراکز از آنجا عبور می کند دیده می شود.

8-اتاق (Main Distribution Frame) MDF: همانطور که از اسمش بر می آید، اینجا توزیع کننده اصلی است، یعنی کابل هایی که از اتاق کابل آمده،در اینجا به صورت سیم های نازک زوجی به روی بوخت های 100 تایی آمده و از آنجا به ترمینال ها می رود که هر زوج سیم، مربوط به یک مشترک می باشد و با توجه به ترتیب شماره گذاری ها امکان دسترسی آسان به محل اتصال خط مشترک وجود دارد. پس از آن، زوج سیم ها به صورت کابل هایی وارد سالن دستگاه می شود.

ضمنا پرسنل MDF وظیفه دارند خطوطی را که خرابی آن توسط مشترکین اعلام گردیده تست کرده و با توجه به نوع خرابی، برای آن فرم خرابی صادر کنند تا توسط پرسنل شبکه رفع عیب گردد.

9-سالن دستگاه: کابل های خروجی از اتاق MDF، پس از ورود به سالن دستگاه وارد دستگاه های سوئیچ شده و در نهایت پس از طی مراحل لازم از طریق ترمینال های خروجی از همان مسیر قبلی از مرکز خارج می گردد. ضمنا یادآوری می گردد که مسیر ارتباطی بین مراکز از طریق کابل فیبر نوری صورت می پذیرد.



2-   سوئیچ wll

موفقیت یک سیستم wll  کاملا به چگونگی به کار گیری ان و همچنین انعطاف  پذیری ان در مناطقی که مشترکین دارای تراکم بالا یا پایین هستند بستگی دارد . عامل مهم دیگر ان است که به راحتی قابلیت تطبیق باشبکه موجود را  داشته باشد. در ارزیابی این سیستم باید به نکات زیر توجه کرد:

1- توازن بین ظرفیت سیستم و پهنای باند اشغالی 2- کیفیت سرویس دهی شامل صدا ، دیتا ، فکس و نحوه متمرکز نمودن ترافیک تلفنی سیستم حلقوی بدون سیم سیستمی است که در ان ارتباط مشترک به تجهیزات مخابراتی از طریق تجهیزات رادیویی برقرار می گردد . این ساختارشامل ایستگاه مرکزی( (Central Station ، ایستگاههای مشترکین و تعدادی تکرار کننده بود .





بخش سوم : سوئیچ ZTE

معرفی شرکت :ZTE

شرکتzte یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده تجهیزات مخابراتی در کشور چین می باشد. این شرکت در سال 1985 تاسیس شد و در سال 1998 تنها 13 سال پس از تاسیس موفق به گواهینامه Iso9002  برای محصولات تولیدی خود گردید.10 درصد از درآمد سالانه شرکت صرف انجام تحقیقات علمی به منظور ارتقاء سطح کیفی محصولات و نیز تولید تجهیزات پیشرفته و جدید               می شود.

محصولات این شرکت طیف وسیعی از حوزه های مخابرات را در بر می گیند که شامل سیستم هاس سوییچ-ACCESS- سیستم های مخابراتی سیار موبایل شامل GSM900/1800 و CDMA- سیستم های بیسیم WLL – شبکه های هوشمند – سوییچ های ATM – در زمینه شبکه جهانی اینترنت تجهیزات IP ROUTERو VOICE OVER IP- سیستم های ویدئو کنفرانس – انواع گوشی های موبایل – منابع تغذیه و سیستم های مرکزی مونیتورینگ شامل نظارت و مدیریت شبکه(TMN).

شرکت ZTE بیش از 11 مرکز مطالعاتی (R&D) در چندین شهر بزرگ چین و نیز کشور های آمریکا و کره داشته و نیز لابراتور های مشترکی را با کمپانی های معروفی همچون TEXAS INSTRUMENT و موتورولا دارد.

دو مرکز (R&D) در شهر نانجینگ چین و نیز نیوجرسی آمریکا انحصارا تحقیقات برای تولید   سیستم های سوییچ را انجام می دهند.

اولین و تنها تک برد سوئیچینگ (SINGLE SWITCHING BOARD) در جهان با ظرفیت 64K×64K توسط مرکز تحقیقاتی شرکت در نیو جرسی آمریکا ساخته شد. شرکت ZTE تا کنون چندین گواهینامه و تقدیر نامه از سوی دولت چین دریافت نموده است.

از نظر سطوح علمی پرسنل ZTE باید گفت 80 درصد از 10000 کارمندان این شرکت دارای مدرک لیسانس, 3000 نفر دارای مدرک فوق لیسانس و دکترای PHD می باشند. در حوزه ی تحقیقاتی (R&D) بیش از 4000 نفر مشغول فعالیت می باشند.

هم اکنون شرکت ZTE به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های مطرح در  کشور چین رشد کرده است. مطابق با آخرین گزارشات ارائه شده توسط مخابرات چین(TELECOM CHINA) تا قبل از پایان سال 2000 میلادی – 25 درصد از 180 میلیون خطوط تلفنی دائر شده در چین توسط این شرکت فراهم شده است. البته شرکت در 60 میلیون خطوط ارتباطی دیگر همچون خطوط وسیع راه آهن و نیز مخابرات ارتش چین و رادیو تلویزیون و شبکه های اطلاع رسانی مشارکت داشته است.

میزان تولید این شرکت در سال های گذشته به صورت زیر بوده است:

    در سال 1998 بیش از 10 میلیون تجهیزات سوییچ و خط
    در سال 1999 چهارده میلیون خط
    در سال 2000 هفده میلیون خط
    در سال 2001 بیش از ده میلیون خط

در زمینه فعالیت های بین المللی شرکت ZTE تا کنون با کشور های بنگلادش – پاکستان- کنیا- یوگوسلاوی سابق – قبرس – آمریکا و ایران در زمینه های مختلف همچون سوییچ های ثابت (ZXJ10) , موبایل (ZXG10) , ویدیو کنفرانس و... همکاری داشته است.

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی در مرکز مخابرات دیجیتال سلمان , کاراموزی در مرکز مخابرات دیجیتال سلمان , کارورزی در مرکز مخابرات دیجیتال سلمان , دانلود گزارش کارآموزی در مرکز مخابرات دیجیتال سلمان , مرکز مخابرات دیجیتال سلمان , مرکز مخابرات , دیجیتال , سلمان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر