امروز: یکشنبه 9 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

تاریخچه صنعت برق در ایران

تاریخچه صنعت برق در ایراندسته: برق ، الکترونیک و مخابرات
بازدید: 27 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 35 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 63

تاریخچه صنعت برق در ایران در 63 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

 تاریخچه صنعت برق در ایران در 63 صفحه word  قابل ویرایش با فرمت doc



فهرست مطالب:

شبكه های از دو سو تغذیه:
شبكه چند سو تغذیه یا حلقوی :
شبكه وهادی های آن:
انواع شبكه های توزیع انرژی الكتریكی
شبكه باز
نحوه انتقال وتوزیع انرژی الكتریكی
اسپان:فاصله بین پایها است
كلیدهای فشار قوی
انواع مختلف سكسیونر از نظر ساختمان
سكسیونر كشویی
سكسیونر دورانی
ب) كلیدهای قابل قطع زیر بار
ج) كلید قدرت یا دژنكتور


تاریخچه صنعت برق در ایران

در سال 1283هجری شمسی با نصب یك ژنراتورKW400 توسط حاج امین الضرب در خیابان چراغ برق تهران استفاده از انرژی الكتریكی به صورت یك سیستم در ایران آغاز شد.تا سال 1338 تنها نیرو گاه دیگر به ظرفیتهای mw6,mw8,mw2,mw1مورد بهره برداری قرار گرفتند .در سال 1338نیروگاه طرشت با 4واحد توربین بخار وتولید جمعا mw50به عنوان اساسی ترین منبع تولید قدرت در ایران به شمار می رفت.

با تشكیل وزارت آب وبرق  درسال 1343 كه مجددا به وزارت نیرو تغییر نام داد وظایف شركتهای برق پراكنده به این وزارتخانه محول می شود در پایان سال 1360نصب شده در كل كشور به بیش از mw11800رسید كه نشان دهنده حدود w305برای هر نفر بود در این سال نیروگاه های آبی تقریبا 5/27درصد تولید نیروگاه های كشور را تشكیل می دادند.

انواع شبكه های توزیع انرژی الكتریكی

1-شبكه باز وشعاعی

2-شبكه ها از دو سوتغذیه

3-شبكه های چند سو تغذیه

شبكه باز

این شبكه از یك سمت تغذیه می شود در چنین شبكه ای یك یا چند هادی از منبع به تابلوی اصلی تقسیم كشیده می شود.در شبكه باز ممكن است هر مصرف كننده ای مستقیما از تابلوی اصلی تقسیم تغذیه نماید درچنین حالتی ضریب اطمینان كار شبكه خوب است زیرا درصورت وقوع اتصالی در یكی از انشعابها فقط یك مصرف كننده بدون جریان می ماند. این شبكه كه جهت تغذیه مصرف كننده های بزرگی نصب می شود دركارخانه جات وتاسیسات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

دروضعیت دیگری چندین مصرف كننده از :یك خط منشعب از تابلوی اصلی تقسیم تغذیه می شود.بدهی است كه در این حالت به محض پدید آمدن اتصالی ویا نقص در خط انشعاب كلیه مصرف كننده های كه از این خط تغذیه می شوندبدون جریان خواهد شد.موارد استفاده:مصارف خانگی یكی دیگر از موارد كاربرد شبكه های باز توزیع انرژی الكتریكی نواحی مختلف شهرها وروستاها می باشد.در چنین حالتی اگر خط توزیع فشار ضعیف هوایی باشد بایستی در سرهر تیری كه انشعاب از آن گرفته می شودفیوزها را نصب نمود كه این موارد اصلا در این شهر رعایت نشده است.اگر خط توزیع فشار ضعیف زمینی باشد لازم است در ابتدای هر انشعابی كه از زمین بیرون می آید ودر دسترس قرار می گیرد فیوزها در محفظه بسته ای قرار دارد.

شبكه های از دو سو تغذیه:

در محلهایی كه قطع اتفاقی جریان برق مجاز نمی باشد جهت بالا بردن ضریب اطمینان كار شبكه های الكتر یكی بهتر است كه شبكه ها از دو پست مختلف تغذیه شوند.كه باازكارافتادن یكی ازپستها,پست دیگری جایگزین شود.

شبكه چند سو تغذیه یا حلقوی :

عملكرد شبكه های حلقوی مانندعملكرد شبكه های از دو سو تغذیه شونده می باشد با این تفاوت كه در یك شبكه حلقوی ابتدا وانتهای خط هادی به یك نقطه تغذیه كننده متصل می باشد.

شبكه وهادی های آن:

بعد از مس,آلومنیوم به عنوان هادی الكتریكی استفاده می شود اگر چه ضریب هدایت آن كمتراست از مس ولی وزن آن هم كمتر است.برای آنكه هادی آلومنیومی از نظر هدایت الكتریكی معادل هادی مس گردد باید مقطع آن را 6/1برابر مس گر فت كه باز هم با این وضع وزن آن فقط نصف وزن مس می شود سیم آلومنیومی در شبكه های هوایی بیشتر بكار میرود .چون سبك وانعطاف پذیر بالایی دارد.استحكام مكانیكی آلومنیوم كمتز از مس است.برای جبران این نقصان آنرا به صورت آلیاژ به كار می برند كه سه نمونه آلیاژ آن عبارتند از :1-آلدرای2-راه دیگر افزایش استحكامی آن استفاده ازفولاد در داخل سیم است.به صورت یك روش در طول هادی برای بالا بردن انعطاف پذیری آن را به صورت چند رشته ای می سازند.جهت چرخش هر لایه درهادیها بر خلاف لایه های مجاور می باشد تا از باز شدن رشته هاجلوگیری كند .تعداد رشته هادر یك هادی چند رشته از فرمول زیر به دست می آید:

1+K3-2K3=A

تاثیر رطوبت بر هادی آلو منیومی بیشتر از مس می باشد لذا باید دقت كردكه محل اتصال آلومنیوم با مس به درستی انجام گیرد.چون محل اتصال در اثر رطوبت مانند یك پیل برقی یا مدار بسته ای بوجود می آورد كه باعث خورده شدن هادی آلومنیوم می شود.

نحوه انتقال وتوزیع انرژی الكتریكی

1-بوسیله سیمهای هوایی

2-بوسیله كابلهای زمینی

انتخاب یكی از دو وسیله فوق به عوانل متعدد بستگی داردكه پس از جمع بندی آن عوامل یكی از دو وسیله فوق جهت انتقال وتوزیع انتخاب می شود.

عواملی كه جهت انتخاب یكی از دو طریق سیم كشی هوایی یا زمینی موثرند را نام ببرید؟

1-طول مسیر:اگر مسیر فاصله اش تا پست تغذیه پر پیچ وخم باشدوفاصله كم باشد سیم كشی زمینی انجام می گیرد.

جهت دریافت فایل  تاریخچه صنعت برق در ایران لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : تاریخچه صنعت برق در ایران , تاریخچه صنعت برق در ایران , تحقیق تاریخچه صنعت برق در ایران , دانلود تحقیق تاریخچه صنعت برق در ایران , دانلود تاریخچه صنعت برق در ایران , تحقیق درمورد تاریخچه صنعت برق در ایران , تاریخچه صنعت برق در ایران , پروژه دانشجویی , دانلود پایان نامه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پرو

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر