امروز: شنبه 8 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی کامپیوتر طراحی و نصب شبكه Lan دانشگده ادبیات و زبان خارجه تبریز

گزارش کارآموزی کامپیوتر طراحی و نصب شبكه Lan دانشگده ادبیات و زبان خارجه تبریزدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 28 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 45 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 27

گزارش کارآموزی کامپیوتر طراحی و نصب شبكه Lan دانشگده ادبیات و زبان خارجه تبریز در 27 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی کامپیوتر طراحی و نصب شبكه Lan دانشگده ادبیات و زبان خارجه تبریز در 27 صفحه ورد قابل ویرایش


مقدمه :


شبكه چیست ؟



     شبكه یا  Netword یك اصطلاح عمومی است و به مجموعه ای از ابزارهای پردازش اطلاعات اطلاق می شود كه با یكدیگر در ارتباط هستند . البته این ارتباط از نوع فیزیكی و منطقی است كه از طریق سخت افزار و كابل بر قرار شده است و با یك روش استاندارد مدیریت می شود .



Wan and Lan



     شبكه محلی یا (Local Area Networkinq) Lan شبكه ای است با تعداد محدودی از كامپیوترهای شخصی بطوری كه در سطح یك مكان محدود با هم كار می كنند و از منابع یكدیگر مشتركاً استفاده می كنند . شبكه های محلی به اشكال گوناگون قابل استفاده اند اما با وجود این گوناگونی در اصل با هم یكسانند بطوریكه اشتراك در برنامه های كاربردی فایلها و وسایل جانبی از اهداف اصلی آنهاست .

     همان طور كه می دانیم از Lan  برای فضاهای محدود استفاده می شود اما اگر بخواهیم در فواصل طولانی نقل و انتقال اطلاعات با سرعت بالائی انجام شود به سراغ شبكه های گسترده یا Wan ( Wide Aria Nedwork ) می رویم .یك Wan  از مرتبط شدن دو یا چند Lan  بوجود می آید .



تغییر و تحول در تكنولوژی شبكه ها :



     با پیشرفت روزافزون فن آوری شبكه ها نحوه و نوع ارتباط مابین كامپیوترهای یك شبكه مداماً در حال تغییر است ، پیش از این شبكه به معنای محیط متمركزتری برای پردازش اطلاعات بحساب می آمد و از ترمینالها به عنوان ابزاری برای دریافت و یا نمایش اطلاعات استفاده می شد . بطوریكه آنها فقط از منابع اطلاعاتی موجود در كامپیوترهای بزرگ استفاده می كردند و سیستم ها به تنهایی قابلیت اجرای فرامین نرم افزاری را نداشتند .



اجزای اصلی شبكه :



     ارتباطات داده ها در ابتدا در انحصار كمپانیهای خاصی از قبیل IBM  قرار داشت اما در حال حاضر شركتهای زیادی دست اندركار این قضیه هستند بطوریكه تمام اجزای مورد نیاز یك شبكه از نرم افزارهای سطح بالا تا رابط های سطح پایین را ارائه می دهند . تعداد این شركتها باعث شده است كه اجزای متفاوتی در ارتباط با شبكه های محلی بوجود آید . اما بطور كلی آنچه كه باعث اختلاف مابین شبكه های محلی می شود تفاوت اجزای اصلی آنهاست .


ایستگاه كاری



     مشهورترین جزء یك شبكه ، ایستگاه كاری یا Workstation  می باشد كه از طریق آن كاربرد با شبكه ارتباط برقرار می كند . ایستگاه كاری در شبكه به معنای یك پایانه هوشمند است زیرا از توانایی پردازش و اجرای برنامه ها بهره مند می باشد در حالیكه پایانه های ساده (Dumb ) فقط بعنوان یك ابزار ورودی – خروجی به كامپیوتر مركزی متصل بوده و اطلاعات را جهت پردازش ، به واحد پردازشگر مركزی ارسال می كنند .

     ایستگاههای كاری در یك شبكه محلی به تنهایی قابل استفاده هستند و می توانند در سرعت پردازش ، مقدار حافظه ، برنامه های نصب شده و ابزارهای ذخیره سازی اطلاعات متفاوت باشند .                                                                        

     اغلب ایستگاههای كاری از یك سیستم عامل محلی (host) نظیر DOS  و Windows  یا OS/2 بهره می برند  این سیستم عامل  شرایطی را فراهم می كند تا ایستگاه كاری توانائی اجرای نرم افزارهای محلی را مستقلاً دارا باشد .


كارت های رابط شبكه



     رابطی كه جسم جدا از شبكه را به LAN متصل می سازد و آن را راه اندازی می كند ، كارت رابط شبكه یا آداپتور شبكه (Network Interface Adapter-NIC) نامیده می شود . یك NIC از شكاف های (SLOT) موجود بر روی برد اصلی كامپیوترها استفاده می كند . و باعث برقراری یك اتصال فیزیكی به رسانه انتقال یا كابل می شود . كارت شبكه ، باعث برقراری ارتباط مابین اجزاء شبكه از طریق سیگنال های خاص می شود . هر عنصری از شبكه محلی كه دارای یك كارت شبكه باشد بعنوان یك گروه یا node شناخته می شود بطوریكه هر گروه از یك آدرس واحد برای مسیریابی اطلاعات استفاده می كند .



كابل بندی (Cablinq)



     اتصال فیزیكی گره های شبكه را كابل بندی شبكه می نامند . كابلی كه در Lan استفاده می شود از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا این عنصر در شبكه ، بیشترین تاثیر را بر میزان نرخ انتقال داده و بازدهی ورودی – خروجی دارد . دو اصطلاحی كه در این زمینه برای رسانه انتقال اطلاعات (Media) استفاده می شود عبارتند از : باند پایه (Base Band) و باند پهن (Broad band) . باند پایه روشی از انتقال اطلاعات است كه در آن سیگنال دیجیتال تنها با یك فركانس ، كل پهنای باند رسانه را اشغال می سازد . از طرفی باند پهن به مفهوم آن است كه پهنای باند به چندین كانال تقسیم
می شود كه این تقسیم بندی بر اساس فركانس های متفاوت و یا دامنه فركانسی مختلـف برای سیگنـال آنــالوگ می باشد . در یك چنین حالتی اگر پهنای باند كافی وجود داشته باشد ، می توان چندین سیستم انتقال را تنها با استفاده از یك كابل پیاده سازی كرد . اصطلاحی كه چگونگی مشترك بودن رسانه را بوسیله كانال های متعدد ، بیان می كند تسهیم سازی یا Multiplexing
می باشد البته نوع تسهیم سازی ، بستگی به رسانه انتقال دارد .

     رسانه های نوع باند پهن، چندین كانال متفاوت دارند كه این نوع تقسیم بندی بر اساس فركانس های مختلف سیگنال های آنالوگ می باشد . به این نوع تسهیم سازی ، مالتی پلكس بر اساس تقسیم فركانس یا FDM (Frequency Division Multiplexing) گفته می شود . تلویزیون كابلی نمونه ای از EDM است . باند پایه روشی از انتقال داده است كه تنها یك فركانس از سیگنال دیجیتال ، سراسر پهنای باند را اشغال می كند . رسانه از نوع باند پایه در هر لحظه می تواند با یك فركانس كار كند كه البته می تواند مالتی پلكس شده باشد . این عمل به وسیله تقسیم كانال به فواصل زمانی یكسانی انجام می گردد كه داده های مربوط به كانال های مختلف ، در این فواصل زمانی جاسازی می شوند . به این روش ، TDM یا مالتی پكس بر اساس تقسیم زمانی (Time Division Multiplexing) گفته
می شود .

     انواع كابلهایی كه عموماً استفاده می شود عبارتند از زوج سیم بهم تابیده (Twisted pair) كابل هم محور (Coaxial) و فیبر نوری (Fiber-Optic). امروزه همچنین از ارتباطات بی سیم كه دارای تكنولوژی مادون قرمز یا مایكروویو هستند ، استفاده مس شود .

     توپولوژی (topology) یك شبكه محلی ، معرف نوع ارتباط فیزیكی گره ها و اتصالات كابلی آنهاست . نوع كابل ، توپولوژی و قوانین كنترل دسترسی به رسانه ، در مجموع ، پیكره بندی شبكه را مشخص می كند .



سرویس دهنده (server)



     سرویس دهنده ، یك كامپیوتر است كه عملیات دسترسی به فایل ها وانواع سرویس های دیگر را برای شبكه فراهم می سازد . سرویس دهندگان از پردازشگری قدرتمند بهمراه حافظه موقت و دائم با حجم بالا استفاده می كنند . یك سرویس دهنده ، دارای یك سیستم عامل شبكه (Network Operating System-NOS) می باشد كه بعنوان مغز فعال شبكه كار می كند و چگونگی دسترسی ایستگاه های كاری را به منابع مشترك كنترل می نماید . امروزه از سیستم عامل هایی نظیر IBM,s OS/2 ,Novells Netware و Microsoft W indows NT  برای شبكه های محلی استفاده می شود .

     ممكن است برای شبكه های محلی ، سرویس دهنده گان متفاوتی استفاده شود كه هر كدام وظایف خاصی را انجام میدهند . از عمومی ترین آنها سرویس دهنده فایل یا file server می باشد كه چگونگی امكان دسترسی كاربران شبكه به فایلهای موجود بر روی حافظه اصلی (Master) را تعیین می كند . همچنین یك سرویس دهنده می تواند بعنوان یك بانك اطلاعاتی برای برنامه های كاربردی بكار رود  همچنین یك سرویس دهنده چاپ یا print server ، امكان دسترسی به یك یا چند چاپگر موجود در شبكه را مهیا می سازد . از وظایف بعضی از آنها ایجاد امكاناتی برای خصوصی سازی اطلاعات و بالا بردن، امنیت داده ها می باشد كه باعث می شود كاربران مختلف در استفاده از منابع شبكه ، محدود شوند .


ابزارهای اتصال در شبكه



     ابزارهای اتصال به دستگاه هایی اطلاق می شود كه قطعات یا گره های یك شبكه را بهم متصل
می كند . در ساده ترین حالت ، ممكن است وسیله ای باشد كه كابل ها و اتصال گره ها را مدیریت كند و یا ممكن است شامل كامپیوترهایی باشد كه عملیات مسیر یابی اطلاعات را برای شبكه های وسیع تدارك ببیند .



هاب (Hub)



     هاب در یك شبكه ، بعنوان نقطه متمركز كننده و محل اتصالی برای گره های آن شبكه محلی می باشد . به آندسته از هاب هایی كه برای اتصال فیزیكی چندین قطعه كابل كوتاه بكار می رود ، هاب های انفعالی (Passive) و به هاب هایی كه برای اتصال كابل های طویل بكار می شود ، هاب های فعال (Active) ، گفته می شود . هاب های فعال سیگنال ها را همانند تقویت كننده ها مجدداً تولید و ارسال می كنند در صورتیكه هاب های انفعالی فقط انتقال سیگنال را انجام می دهند .

بعضی از هاب ها دارای اصطلاح خاصی هستند كه نوع دسترسی به رسانه را مشخص می كنند . بعنوان مثال هاب هایی كه برای شبكه حلقه نشانه (Token Ring) استفاده می شود با نام واحد دسترسی چند ایستگاهی یا MAU معرفی می گردد .

MAU = Multi Station Users


ابزارهای اتصال قطعات شبكه



     برای برقراری ارتباط مابین شبكه های مختلف یك شبكه از پل ها (bridges) ، دروازه ها (gateway) و مسیر گردان ها (routers) استفاده می شود .






ابزارهای جانبی



     یكی از قابلیت اصلی شبكه های محلی . به اشتراك گذاشتن وسایل جانبی است یعنی این ابزار
می توانند توسط بیش از یك برنامه یا ایستگاه كاری مورد استفاده قرار بگیرد . این وسایل می تواند حافظه جانبی ، چاپگر و یا مودم باشد .


خصوصیات شبكه
نرم افزار شبكه



      در یك ارتباط شبكه ای ، چندان مناسب نیست كه هر ایستگاه محلی از طریق نرم افزار شبكه و بطور جداگانه ، به منابع مشترك دسترسی داشته باشد . برنامه های شبكه را می توان به نحوی طراحی كرد تا برای كاهش فعالیتهای اضافی ، كارهای یك گروه را جمع آوری و اجرا كند نرم افزارهای شبكه عموماً از یك بانك اطلااعاتی مشترك استفاده می كنند .
پهنای باند مشترك



     دو روش مؤثر برای به اشتراك گذاشتن پهنای باند عبارت است از :

1-   تسهیم سازی بر اساس تقسیم زمانی ( باند پایه ) : (TDM – Time Dirision Nultiplexing)

2-    تسهیم سازی بر اساس تقسیم فركانس ( باند پهن ) FDM –Frequency Division Multipleaing

برای به اشتراك گذاشتن پهنای باند از یكسری قوانین ترافیكی استفاده می شود تا گره ها بتوانند بطور شهرك به رسانه فیزیكی دسترسی داشته باشد . در اینجا دو روش برای دسترسی به رسانه وجود دارد

1-   مجادله (Conten Sion )

2-    پرهیز از برخورد (Collision – Avoidanee)

در روش مجادله ایستگاههای كاری قبل از ارسال اطلاعات به كانال گوش می دهند و در صورت آزاد بودن اطلاعات را بر روی آن قرار می دهند كه دراین حالت ممكن است دو سیستم اطلاعات خودرا بطور همزمان ارسال كنند كه Collision پیش می آید . در روش اجتناب از برخورد ، هیچوقت دو گره شانسی برای ارسال همزمان وجود ندارد FDDI , Toking Ring , ARCNET نمونه های هستند كه با استفاده از مدل اجتناب از برخورد به Lan  دسترسی دارند .



پهنای باند اختصاصی :



     چنانچه پهنای باند محدودی داشته باشیم و بخواهیم گره های جدیدی را به شبكه محلی اضافه كنیم پهنای باند كمتری در اختیار هر گره قرار می گیرد  كه این مسئله توان عملیاتی شبكه را كاهش می دهد . تقسیم شبكه به چندین بخش از جمله راه كارهایی است كه باعث كاهش ترافیك شبكه می شود . در عمل مثل این است كه هر گره از یك پهنای باند اختصاصی استفاده كند . در اینجا تكنیك سوچینگ یا راه گزینی بعنوان روشی است كه در شبكه های راه گزین مداری بكار رفته و در عمل پهنای باند مورد نیاز به هرگره را به آن اختصاص می دهد .



كابل بندی :( كابلها ، كیستونها و Pach Panel های مورد استفاده )



     اكثر كابلهایی كه امروزه برای راه اندازی شبكه استفاده می شود كابلهای Cat Five می باشد . كه دارای دونوع چینی و آمریكایی می باشد . مزیت كابل های Belolen  آمریكائی نسبت به نوع چینی آن در این است كه Cat Five آمریكائی دارای موج Sin كامل و پیچیدگی زیاد ( در هر یك متر 10 بار پیچیدگی ) د رحالیكه Cat Five چینی پیچیدگی كمتری دارد ( در هر 1 متر 5 بار پیچیدگی ) بنابراین قدرت انتقال Cat Five آمریكائی نسبتاً بیشتر می باشد . آمریك

     درون كابلمان 4 جفت سیم وجود دارد كه هر كدام رنگ بخصوصی دارند . سر سیم های مورد استفاده Rg45  می باشد . در نصب Caston  های دیواری و سر سیمهای RG45 و نصب CRAS رنگها ( 8 رنگ) دو نوع نصب رنگ وجود دارد كه عبارتند از 586B , 586A .  از آنجائیكه نوع اخیر سرعت بالاتری نسبت به نوع اول دارد معمولاً از روش دوم استفاده می كنیم .

طریقه نصب Cras رنگها در مدل 586B در Caston  ها باید از راست به ترتیب زیر باشد .

سفید نارنجی – نارنجی ، سفید آبی – آبی ، سفید سبز – سبز ، سفید قهوه ای – قهوه ای

و Cras رنگها در نصب سر سیمها Amp در مدل 586B از سمت راست به قررا زیر می باشد .

قهوه ای – سفید قهوه ای ، سبز – سفید آبی ، آبی – سفید سبز ، نارنجی – سفید نارنجی

و بلاخره  طریقه Cras رنگها در نصب Pach Panel  ها عبارتند از

قهوه ای – سفید قهوه ای ، سبز – سفید سبز ، نارنجی – سفید نارنجی ، آبی – سفید آبی



سیستم عامل شبكه و Server



     در ساده ترین حالت ، سیستم عامل شبكه یك مدیر است كه وظیفه هماهنگی و مدیریت كامپیوترها را بر عهده دارد . در یك سیستم عامل شبكه توابع مدیریت كننده ای وجود دارد كه مشخص می كند چه اطلاعاتی باید به اشتراك گذاشته شوند و یا كدام كاربر می تواند به منابع دستیابی داشته باشد .

     علیرغم تكنیكهای متفاوتی كه سیستم عامل های مختلف استفاده می كنند تا بتوانند سیستم های یك شبكه و منابع اطلاعاتی موجود را مدیریت كنند اغلب آنها وظایف مشابهی دارند كه عبارتند از :

1- كنترل دسترسی كاربر به شبكه : سیستم عامل یك شبكه باید با استفاده از روشهای مؤثر ، نوع دسترسی كاربر به منابع اطلاعاتی شبكه را بررسی و كنترل نماید

2-  كنترل فایلهای شبكه : به منظور نگهداری صحت اطلاعات تنها یك كاربر در هر لحظه اجازه دارد به محتویات یك فایل دسترسی داشته باشد .

3-  برنامه های كاربردی مشترك : یكی از خصوصیات اغلب شبكه های مفید و كارآمد آن است كه برنامه های كاربردی و نرم افزارهایی برای استفاده كاربران شبكه به اشتراك گذاشته شود .

4-  وسایل و ابزارها ی جانبی مشترك : یكی از اهداف برپایی شبكه ها ، استفاده مشترك از وسایل جانبی گرانقیمت است . این مسئله در كاهش هزینه ها بسیار مؤثر خواهد بود .

     سیستم های عامل محبوب شبكه ها عبارتند از : Unix , Mecrosoft Win NT – Novel Netwere سیستم عاملی كه ما در طراحی Lan مان در نظر گرفتیم Advens Server 2000 میباشد . چون آخرین اختیارات و تحولات دراین سیستم به طور كامل انجام می شود .



نرم افزار استفاده شده :

     نرم افزاری كه برای Shering  كردن اینترنت بكار برده ایم Win Roter  می باشد . پس از طی كلیه مراحل گفته شده نوبت می رسد به اینكه بدانیم استگاهها server  را می شناسند یا نه.



طریقه آگاهی از ارتباط صحیح server با هر یك از Station ها و نصب صحیح نرم افزارها



     برای اینكار در هر ایستگاه در صفحه اصلی  Windos قسمت Run  دستور زیر را Tayp می كنیم و Enter  را می زنیم .Ping bIP server بعنوان مثال (Pin b 200.1.6.10) كه این IP متعلق به server می باشد كه ما نصب كرده ایم اگر بخواهیم هر ایستگاه فقط از یك IP استفاده نماید نه اینكه server  بطور اتوماتیك IP ایستگاه ها را تغییر دهد زیرا چنانچه می دانیم اگر بصورت اتوماتیك این امر صورت گیرد در ایستگاه ها فقط دو بایت آخر IP تغییر خواهد كرد . مثلاً در ایستگاه شماره 1 اگر بخواهیم بدانیم IP دستگاه چیست ؟ چنین عمل می كنیم . در قسمت Start بخش Run دستور زیر را Type می كنیم : Win Ip Config  دراین صورت ایستگاه موردنظر IP خود را نمایان می‌كند . همان طور كه در چند سطر اخیر گفته شد فقط دو بایت آخر IP ، Server تغیر یافته است . مثلاً ایستگاه شمارة 1 كه نمایان شده بود بصورت زیر خواهد بود :

IP address : 200.1.6.26

      وبعد از متوجه شدن IP ایستگاه شماره 1 باید ارتباط خود را با Server  چك كنیم . وقتی دستور Ping   و آدرس IP، Server را مقابل آن تایپ كردیم با جواب دادن به 4 Replay  یعنی هر Replay  كه نصب شده مورد قبول Server  واقع شد متوجه ارتباط صحیح ایستگاه با Server خواهیم شد و همة ایستگاهها را با این روش چك می‌كنیم . پس از طی مراحل فوق و نصب نرم‌افزارهای گفته شده و مورد نیاز شبكة كامپیوتری ما آماده برا ی بهره‌برداری می‌باشد .


قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی کامپیوتر طراحی و نصب شبكه Lan دانشگده ادبیات و زبان خارجه تبریز , کاراموزی کامپیوتر طراحی و نصب شبكه Lan دانشگده ادبیات و زبان خارجه تبریز , کارورزی کامپیوتر طراحی و نصب شبكه Lan دانشگده ادبیات و زبان خارجه تبریز , دانلود گزارش کارآموزی کامپیوتر طراحی و نصب شبكه Lan دانشگده ادبیات و زبان خارجه تبریز , کامپیوتر طراحی و نصب شبكه Lan دانشگ

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر