امروز: جمعه 7 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

ایمنی در معادن زغالسنگ

ایمنی در معادن زغالسنگدسته: معدن
بازدید: 39 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 60 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 67

زغال ماده ای غیر متجانس است كه از تجزیه گیاهان در تحت شرایط مختلف از نظر رطوبت،حرارت و فشار بوجود می ایدبسته به نوع گیاه ،میزان تجزیه و شرایط محیط محصولی كه تولید می شود یكسان نبوده بلكه از طیف گسترده ای برخوردار می باشد

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

ایمنی در معادن زغالسنگ

مقدمه

­­زغال ماده ای غیر متجانس است كه از تجزیه گیاهان در تحت شرایط مختلف از نظر رطوبت،حرارت و فشار بوجود می اید.بسته به نوع گیاه ،میزان تجزیه و شرایط محیط محصولی كه تولید می شود یكسان نبوده بلكه از طیف گسترده ای برخوردار می باشد.این محصولات می توانند شامل اسید هیومیك پیت لیگناتیك (زغال قهوه ای لیگنایت) ساب بیتومنوس بیتومنوس و زغال سنگ آنتراسیت (نیمه انتراسیت مافوق اننتراسیت و نهایتا گرافیت باشند. در تحت شرایط یكسان از نظر رطوبت ، حرارت ،میزان تجزیه و نوع گیاهان اولیه ، زغال سنگی كه تولید می شودقاعدتا بایستی از تركیب و خواص مشابه برخوردار باشنداما غالبا در مراحل اولیه و به هنگام انباشت و شكل گیری گیاهان یا در مراحل بعدی كه به مرور زمان تحت تاثیر حرارت و فشار قرار می گیرد عوامل دیگری مانند كسل ، درزه و شكاف ،سنگهای در بر گیرنده كه معمولا به همراه زغال سنگ هستند موجب می شوند تا زغال از بخش های مختلف یك لایه از نظر بعضی از غواص عمدتا مقدار سلفور با یكدیگر متفاوت باشند . آن قسمت از لایه زغال سنگ كه بیرون زدگی آن در سطح قابل روئت است به دلیل هوازدگی دارای كیفیت متفاوت از آن بخشی است كه در درون زمین قرار گرفته است.

فصل اول:

انواع زغال سنگ‌ها :

زغالها را با توجه به مواد تشكیل دهندة آنها كلأ به دو گروه تقسیم می‌كنند.

1)     زغالهای ساپروپل

2)      هومیت‌ها یا زغال‌های هوموسی

ساپروپل‌ها :

این زغال‌ها از بقایای گیاهان پست و اسپرهای گیاهی به وجود آمده‌اند و درصد بسیار كوچكی از زغال سنگ را شامل می‌شوند. اغلب ذخایر زغالی دنیا از نوع هومیت می‌باشد. این زغالها به رنگ قهوه‌ای تیره یا سیاه دیده می‌شوند. حالت مطبق در آنها دیده نمی‌شود. از انواع مشابه با زغالهای هومیت در متامورفیزم یكسان دارای فشردگی و سختی بیشتری می‌باشند. شكست صدفی دارند و با شعله بلندی می‌سوزند و قابلیت كك دهی كمتری دارند. از طریق مطالعه میكروسكپی دو گروه زغالی از ساپروپل‌ها شناخته شده‌اند كه شامل چانل كول Channel  و بوگهد Boghead coal می‌باشند كه در درجات متامورفیزم بالا به سختی از هم قابل تشخیص بوده ولی در درجات زغال شدن پائین قابل تشخیص می باشند.

چانل كول :

این زغال اساسأ از اسپرهای گیاهی تشكیل شده‌اند. از نظر ماكروسكپی هیچ نوع لایه بندی در آنها مشاهده نمی شود. رنگ آنها مات بوده و دارای جلای چرب می‌باشند. مطالعات میكروسكپی نشان می‌دهد كه علاوه بر اسپرها كه قسمت اعظم آن را تشكیل می‌دهند سایر مواد تشكیل دهندة آن الگ‌ها و تك یاخته ای‌های آبزی می‌باشند در مقایسه با زغالهای هومیك ما سرال های این زغال ریزتر و تقریبأ به یك اندازه می‌باشند.

بوگهدها :

از نظر شكل ظاهری و خواص فیزیكی خیل شبیه زغال چانل می‌باشند ولی مادة اولیه تشكیل دهندة آنها اساسأ الگ‌ها می‌باشند.

زغال‌هائیكه كلأ از آلگ ها تشكیل شده باشند بنام تور بانیت Torbanit نامیده می‌شوند كه نوعی از زغال بوگهد هستند كه دارای مواد هیدروكربوری زیاد بوده و در نتیجه از مواد فرار بالائی برخوردار می‌باشند. از این نوع زغالها برای تولید گاز و مواد شیمیایی دیگر استفاده می‌شود.

حد و مرز مشخصی بین چانل كول و بوگهد وجود ندارد و تشخیص این دو گروه از یكدیگر بستگی به مقدار درصد الگینیت Alginit دارد. هرگاه در زغال ساپروپلی ماسرالها الگینیت و اسپورینتیت هر دو شركت داشته باشند. اگر مقدار اسپورینیت زیادتر باشد چانل كول و اگر مقدار درصد الگینیت زیادتر باشد بوگهد نامیده می‌شود. رنگ زغال بوگهد در مراحل پائین متامورفیزم قهوه‌ای متمایل به سیاه و در مراحل بالاتر سیاه رنگ است. غیر مطبق بوده و خواص فیزیكی آن مشابه با چانل كول می‌باشد.

هومیت‌ها یا زغالهای هوموسی :

اكثریت ذخایر زغال سنگی دنیا از زغالهای هوموسی تشكیل شده‌اند زغالهای هوموسی از بقایای گیاهان خشكی حاصل می‌شود كه در مرحله اول به تورب و سپس به زغال قهوه‌ای و زغال سنگ‌ها و در مراحل آخر به آنتراسیت تبدیل می‌گردند. جهت شناخت انواع زغال سنگ‌ها و نامگذاری آنها از پارامترهای مختلفی استفاده می‌شود كه برخی از این پارامترها در اكثر كشورها مورد استفاده بوده و برخی از آنها تنها در بعضی از كشورها مورد استفاده قرار می‌گیرند. از پارامترهای اساسی مورد استفاده می‌توان از مقدار درصد مواد فرار ، درصد كربن ، مقدار ارزش حرارتی و قابلیت انعكاس نوری ویترینیت زغال سنگ نام برد.

با توجه به پارامترهای فوق الذكر زغال های هوموسی را به دو گروه اصلی زغال‌های قهوه‌ای و زغال سنگ‌ها تقسیم می‌كنند. مرز بین زغالهای قهوه‌ای و زغال سنگ‌ها را زغال شعله خیز قرار می‌دهند.

زغال‌های قهوه‌ای خود به دو گروه زغال‌های قهوه‌ای نرم و زغالهای قهوه‌ای سخت تقسیم می‌شوند. زغالهای قهوه‌ای نرم با دارا بودن تخلخل زیاد ، وزن مخصوص پائین و نرم بودن از نظر ماكروسكپی قابل تشخیص هستند. در مطالعه میكروسكپی مقدار زیادی آثار قارج در آن مشاهده می‌شود. دارای رطوبت كلی 75-35 درصد و مواد فرار بیش از 53 درصد و قابلیت انعكاس نوری 25% می‌باشد.

زغال قهوه‌ای سخت ، خود به دو دسته زغال قهوه‌ای مات و زغال قهوه‌ای براق تقسیم می‌شود. وزن مخصوص آن از زغال قهوه‌ای نرم بیشتر بوده  و درخشنده‌تر است. رطوبت آن بین 9/35% مواد فرار ، 53-42% درصد كربن 76% = C و رفلكسیون 6/0% =RO است.

زغال شعله خیز :

          مرز بین زغال قهوه‌ای و زغال‌سنگ قرار می‌گیرد و بواسطه داشتن مواد فرار زیاد به این نام خوانده شده است. این زغال دارای خاصیت كك دهی نبود و یا كك دهی آن خیلی ضعیف است. در هنگام سوختن شعله بلند و گاز زیاد ایجاد می‌نماید در مطالعه میكروسكپی به خوبی ما سرالهای مختلف از همدیگر قابل تشخیص می‌باشد. اسپرها در این زغالها به رنگ قهوه‌ای تیره بوده و مگا اسپورها به رنگ قهوه‌ای تیره جالب و دیدنی هستند. ویترینیت درخشندگی چندانی ندارد. مواد فرار 45-40% و 66/0=RO می‌باشد.

زغال شعله خیزگازدار :

          این نوع زغال نیز با شعله بلند سوخته و گاز زیادی تولید می‌كند. خاصیت كك نداشته و اگر داشته باشد خیلی ضعیف می‌باشد. در مطالعه میكروسكپی همانند زغال شعله خیز تمامی ماسرالهای آن به خوبی مشخص می‌باشند.

          ویترینیت كمی روشن‌تر بوده و مگا اسپورها هنوز به رنگ قهوه‌ای مشخص هستند. مواد فرار بین 40-35% ، 85/0 – RO و ارزش حرارتی 8000 – 7500 كیلو كالری بر كیلوگرم است.

زغال گازدار :

          این زغال با داشتن خاصیت كك دهی ضعیف مشخص می‌شود. در مطالعه میكروسكپی اصولا گروه لیپتینیت كمرنگ‌تر از انواع مشابه خود در زغال‌های با متامورفیزم پائین‌تر دیده می‌شوند و مواد فرار كمتری از خود ایجاد می‌نمایند. اگر زغال دارای مواد فرا حدود 31 درصد باشد تغییرات گروه لیپتینیت شروع می‌شود و رنگ این گروه روشن‌تر می گردد تغییرات گروه لیپتینیت در این مرحله از متامورفیزم مرز بین زغال گازدار و زغال چرب را مشخص می‌نماید. مواد فرار این زغالها 35 – 28% ، كربن 86 – 83% و 14/1 – 85/0 = RO می‌باشد.

زغال چرب :

          این نوع زغال‌ها دارای خاصیت كك دهی خوب بوده و در تهیه كك متالوژی از آن استفاده می‌كنند با كاهش مواد فرار در این زغالها ماسرالهای گروه میكروسكپی امكان تشخیص ماسرالهای گروه لیپتینیت از ویترینیت وجود ندارد. خواص تكنولوژیك و فیزیكی هر دو گروه تقریبأ مشابه هم می‌‌باشد. در این مرحله خاصیت آنیزوتروپی در آن مشاهده می‌شود. (ویترینیت) گاهی اوقات از این خاصیت برای شناسائی گروه ویترینیت از لیپتینیت استفاده می‌شود مواد فرار 14-10% ، 92-91%=C ، gr/Kcal 8800 – 8700=Q ، 22//2-86/1% = RO % می‌باشد.

آنتراسیت :

این نوع زغال‌ها خاصیت كك دهی نداشته در اثر حرارت خمیری نشده و بصورت پودر باقی می‌مانند در مطالعه میكروسكپی تنها ماسرالهای گروه فوزینیت از سایر ماسرالها مشخص بوده و حالت آنیزوتروپی شدیدتر از زغال لاغر است. مواد فرار 10% >98-92% = C ، Kcal/Kgr 8500-8211 =Q 22/2% =RO می‌باشد.

          لیپتینیت روشن‌تر شده بطوری كه در مراحل آخر تشخیص آنها در زیر میكروسكوپ از ویترینیت بسیار مشكل می‌گردد و تقریبا رنگ ماسرالهای گروه لیپتینیت همرنگ ماسرالهای گروه ویترینیت در می‌آید. سایر مشخصات این زغالها دارا بودن مواد فرار 28-19% ، 89-86% =C ، 8500-8300=Q ، 53/1=RO می‌باشد.

زغال كك ده :

این زغال‌ها دارای خاصیت كك دهی خوب بوده و برای تهیه كك متالوژی از آن استفاده می‌شود. در مطالعه میكروسكوپی گروه لیپتینیت در می‌آید. سایر مشخصات این زغال‌ها درار بودن مواد فرار از گروه ویترینیت به سختی قابل تشخیص می‌باشند. شناخت میكرولیتوتیپ‌ها و ویترینیت و كلاریت بسیار مشكل است. از نظر خواص تكنولوژی در این مرحله ویترینیت و كلاریت خواص مشابهی از خود نشان می‌دهند. دوریت و ریتریت تنها از طریق میكرینیت Micrinte كه با رنگ روشن‌تر مشخص می‌شود. از هم قابل تشخیص می‌شود. سایر مشخصات آن دارا بودن مواد فرار 19- 13% ، 91-89/0 =C ، 8400 = Q كیلو كالری 86/1 – 53/1 = RO می باشد.

زغال لاغر :

          این نوع زغال‌های با دارا بودن خاصیت كك دهی ضعیف مشخص شده‌اند كه در مرز بین زغال‌های كك ده و زغال آنتراسیت قرار می‌گیرند. در مطالعه

آزمایش‌هائی برای سنجش استعداد خودسوزی

          1ـ آشنائی : تمامی انواع زغال سنگ‌ها در حین استخراج دچار اكسایش می شوند و در صورت وجود شرایط مناسب خود به خود گرم می‌شوند. چون زغال‌ها از نظر تمایل به خود سوزی متفاوت‌اند لذا بهتر است كه سرعت اكسایش هر یك جداگانه بررسی شود. آگاهی از این تمایل می تواند مارا در پیشیاینی اقدامات احتیاطی به هنگام طراحی یك معدن جدید و یا كسب مشخصات محصول تولید دهنده یاری رساند.

          در عمل ممكن است شیوة استخراج یا انبار كردن در مهیا ساختن شرایط خودسوزی نقش اساسی داشته باشد اما نمی توان منكر اهمیت واكنش پذیری خود زغال شد.

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

برچسب ها : ایمنی در معادن زغالسنگ , طرح توجیهی ایمنی در معادن زغالسنگ , دانلود ایمنی در معادن زغالسنگ , معدن , ایمنی در معادن , , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه , معادن زغالسنگ , انترفرومتر معدنی , , سیستم اپتیكی انترفرمتر , گاز سنج مقاومتی , , فصل سوم , , پیدایش و جابجایی گرد زغال در معدن , , تفاوتهای گاز متان و

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر