امروز: یکشنبه 9 اردیبهشت 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی رابطه بین هیجان احساسات در بین دانشجویان شهری و غیر شهری

بررسی رابطه بین هیجان احساسات  در بین  دانشجویان شهری و غیر شهریدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 29 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 53 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 45

در ازدواج‌هایی که زوجین با یکدیگر در تعارض و تضاد باشند، برانگیختگی‌های هیجان احساسی ی زیادتری دیده می‌شود به عبارت دیگر، بیشتر تعارض‌ها و اختلافات بین زوجین به دلیل برانگیختگی‌های هیجان احساسی ی صورت می‌گیرد

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

بررسی رابطه بین هیجان احساسات  در بین  دانشجویان شهری و غیر شهری

چکیده :

هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه بین هیجان احساسات  در بین  دانشجویان شهری و غیر شهری  دانشگاه  آزاد     در سال تحصیلی 89 -88 بوده است   دانشجویان شهری و غیر شهری  بنابر ضرورت نیازههای درونی و فطری خویشش به دنبال کسب و دانش آگاهی هستند . بنابراین به صورت طبیعی به تحصیل علاقه مند هستند اغلب   دانشجویان شهری و غیر شهری  در حال تحصیل در مدارس از بهره هوش لازم برای تحصیل در دانشگاه مربوط به خود برخوردارند .

از مهمترین و اساسی ترین مسائلی که دختران و پسران با آن مواجهند سازگاری با خویشتن است در این تحقیق سعی بر آن است که با بررسی رابطه هیجان احساساتو سازگاری   دانشجویان شهری و غیر شهری  دختر و عوامل موثر بر این دو متغیر نتایج بدست آمده گامی در جهت آگاه کردن معلمان و اولیای   دانشجویان شهری و غیر شهری  بر دارد .

این تحقیق دارای سه فرضیه است . فرضیه 1 بین سازگاری اجتماعی و هیجان احساسات  دربین دانشجویان شهری و غیر شهری  لیسی رابطه معنا داری وجود دارد .

فرضیه 2 بین سازگاری اجتماعی   کل   دانشجویان شهری و غیر شهری  دختر شهر ایذه رابطه معناداری وجود دارد .

 فرضیه 3 بین سازگاری اجتماعی و سازگاری   دانشجویان شهری و غیر شهری  دختر  رابطه معناداری وجود دارد .

ابزار گرد آوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه هیجان احساساتو پرسشنامه سازگاری می باشد . روش گرد آوری از جامعه آماری مورد نظر از تعداد کل   دانشجویان شهری و غیر شهری  26 نفر به صورت تصادفی انتخاب شد و به پرسشنامه ها پاسخ دادند نتایج بدست آمده از پرسشنامه با نرم افزار SPSS  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که نتایج بدست آمده نشان دهنده این است که فرضیه شماره 1 و شماره 3 رد می شود ولی فرضیه شماره 2 تحقیق مورد تایید می باشد یعنی بین سازگاری اجتماعی و سازگاری کل   دانشجویان شهری و غیر شهری  در سال تحصیلی 89 -88 یا 639 / 0 = r  و 000 = P  در سطح 5 % P  رابطه معناداری وجود دارد در این تحقیق بر اساس نتایج پیشنهاد می شود که هیجان احساساتو مسئله سازگاری در بین   دانشجویان شهری و غیر شهری  مورد بررسی دقیق تری قرار گیرد .

مقدمه :

ما موجوداتی اجتماعی هستیم و از آغاز ولادت ، دارای آگاهی دو زمینه های فطری و غریزی . در آن چه مربوط به حیات عادی و گذران زندگی فردی و اجتماعی است جاهلیم ولی ابزار فراگیری و اکتساب معرفت مجهزیم .

منابع معرفت ما از سویی دستگاه تربیت است ، یعنی خانه ، دانشگاه و جامعه به معنای عام ، از سویی دیگر تفکر و تعقل به کارگیری تجارت و قدرت استنباط ولی در همه ی حال سازمان ده اندیشه ها خانه و دانشگاه و در مراحل بعدی تفکر و خرد ورزی و جامعه و فرهنگ اجتماعی است .

در جوامع سنتی خانه و دانشگاه منبع دانایی ها و آگاهی ها بودند . والدین و مربیان دائره المعارف یا فرهنگ نامه کودکان و شاگردان به حساب می آمدند . بخش اعظم دانسته های افراد از خانه و آن گاه از دانشگاه اخذ می شود .

امروز روانشناسان علاوه بر توجهی که به تفاوت افراد از لحاظ هوش علمی دارند هیجان احساساترا نیز به عنوان یک تفاوت عمده بین شخصیت های مختلف قلمداد می کند به طوری که افراد مختلف ممکن است از لحاظ میزان بهره هوشی هیجانی متفاوت از یکدیگر باشند و این تفاوت به شیوه های گوناگون در زندگی آنها نمود پیدا کند . کارکردها و زندگی آنها نمود پیدا کند . کارکردها و عملکردهای افراد به دلیل داشتن درجه هیجان احساساتمتفاوت بود و کل زندگی آنها را تحت الشعاع خود قرار می دهد .

از پدیده هایی که در دهه اخیر مورد استقبال زیاد بوده است پدید هیجان احساساتاست . که دلیل این امر توانایی فرضی هیجان احساساتبالاتر در حل بهتر مسائل کاستن از میزان تعارضات بین آنچه که انسان احساس می کند با آن چه که فکر می کند یا همان تقابل قدیمی عقل و دل و مشاهده زندگی شاد و موفقیت آمیز کافی بوده است که از تحصیلات عالی برخوردار نبود ولی به علت هیجان احساساتبالا به این خوشبختی دست یافته اند .

برخی از نوجوانان بهتر می توانند خود را تطبیق دهند در نتیجه قادر خواهند بود خود را با شرایط و انتظارات جدید سازگار کنند در حالی که نوجوانان دیگر سازگاری کم تری دارند و اغلب در فرآیند سازگاری از پای در می آیند به طور معمول سه نوع شخصیت آسیب پذیرتر از بقیه هستند شخصیتهای سخت گیر و دقیق خود محور خود خواه و حق طلب که تصور می کنند همیشه حق با آنهاست و هر گز خطاهایی از آنها سر نمی زند .

بیان مسئله :

  دانشجویان شهری و غیر شهری  بنا بر ضرورت نیازهای درونی و فطری خویش به دنبال کسب و دانش و آگاهی هستند بنابراین به صورت طبیعی به تحصیل علاقمند هستند . اغلب   دانشجویان شهری و غیر شهری  در حال تحصیل در مدارس از بهره هوشی لازم برای تحصیل در مقطع مربوط به خود برخوردارند و به گفته » بنیامین بلسوم « اغلب   دانشجویان شهری و غیر شهری  قادر به کسب اهداف آموزشی هستند و تنها زمان یادگیری برای آنها متفاوت است .

مشکلات جسمی   دانشجویان شهری و غیر شهری  حالت هیجانی و روانی ایجاد کرده و مانع ابراز وجود شخص یادگیرنــده می شود به همین دلیل او قادر نیست از استعداد واقعی خود بهره برده و آن را آشکار سازد بعضی از   دانشجویان شهری و غیر شهری  دچار مشکل هیجانی هستند ،   دانشجویان شهری و غیر شهری ی که نتوانند به تناسب سن خود رفتار مورد انتظار جامعه در رفتار عادی را از خود ظاهر سازد مثلاً در رویارویی با حوادث با حوادث عادی دچار اضطراب و نگرانی بیش از حد شود و غیره ممکن است دچار مشکل هیجانی شود و این  امر در روند آموزشی او تاثیر منفی بگذارد .

از مهمترین و ساسی ترین مسائلی که دختران و پسران ما با آن مواجهند سازگاری با خویشتن است . دختران و پسرانی که با خود کنار می آِمد و در خود احساس آرامش و کمال می کنند و قادرند قدم های مثبت و سازنده ای در راه سازگاری با جامعه و دیگران بردارند . اما دسته ای دیگر آنانی هستند که از دست خود ناراحتند و این دسته ممکن است بتوانند ساعاتی به خود در تنهایی بگذرانند بدون اینکه آسیبی به خود برسانند ، این جوانان نمی توانند تنهایی به خود دلگرم باشد چرا که نمی توانند درست بیندیشند و تصمیم بگیرند .

« در ارتباط با متغییرهای این پژوهش تحقیقاتی توسط (  خانم رستگاران )( 1372 )  ( همدان ) ( ژیلا ساجدی ) ( 1372 ) ( همدان ) ( کوهسار – رسول روشن – علی اصغر نژاد )  ( تهران  ) ( 1384 ) ( مرتضی رضویان ثار )( 84 – 83 ) ( شهر تبریز ) انجام شده است که هر کدام دارای اهمیت لازم هست اما در قلمرو جغرافیایی این تحقیق تا کنون پژوهشی صورت نگرفته است . پاسخ به این سوال که آیا بین هیجان احساساتو سازگاری   دانشجویان شهری و غیر شهری  سوم راهنمایی دانشگاه دخترانه زینب کبری ( س ) شهر قلعه تل در سال تحصیلی 89 -1388 وجود دارد یا خیر ؟ مهم و اساسی به نظر می رسد در این تحقیق سعی شده است که به این سوال پاسخ داده شود .

اهمیت و ضرورت تحقیق :

در این تحقیق سعی بر آن است تا با بررسی رابطه هیجان احساساتو سازگاری   دانشجویان شهری و غیر شهری  دختر و عوامل موثر بر این دو متغیر با نتایج بدست آمده می تواند گام هایی را در جهت آگاه کردن معلمان و اولیای دانشگاه کمک کرده ، همچنین این نتایج را در جهت آگاه کردن اولیای   دانشجویان شهری و غیر شهری  را با ویژگیهای هیجان احساساتو سازگاری فرزندان آنان آگاه کرد و این نتایج آنان را در هدایت فرزندان خود کمک می کند .

اهداف تحقیق :

هدف کلی از این بررسی رابطه هیجان احساساتو عملكرد تحصیلی   دانشجویان شهری و غیر شهری  دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه بوده است .

هدفهای جزئی :

آشنایی با میزان هیجان احساسات  دانشجویان شهری و غیر شهری  دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه

آشنایی با میزان هوش سازگاری    دانشجویان شهری و غیر شهری  دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه

آشنایی با رابطه بین هیجان احساساتو سازگاری   دانشجویان شهری و غیر شهری  دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه

فرضیه ها :

1 – بین سازگاری اجتماعی و هیجان احساسات  دانشجویان شهری و غیر شهری  دانشگاه آزاد ایذه رابطه معنا داری وجود دارد .

2 – بین سازگاری اجتماعی و سازگاری کلی   دانشجویان شهری و غیر شهری  رابطه معنا داری وجود دارد .

3 – بین سازگاری اجتماعی و سازگاری آموزشی   دانشجویان شهری و غیر شهری  دختر رابطه معنا داری وجود دارد .

تعریف متغیرها :

تعریف نظری :

هیجان احساسات: مهارتی است که دارنده آن می تواند از طریق خود آگاهی روحیات خود را کنترل کند از طریق خود مدیریتی آن را بهبود بخشد از طریق همه ی تاثیر آنها را درک کند و از طریق مدیریت روابط به شیوه ای رفتار کند که روحیه خود و دیگران را بالا ببرد .

تعریف عملیاتی : هیجان احساساتدر این پژوهش نمره ای است که فرد در آزمون هیجان احساساتکسب می کند .

تعریف نظری سازگاری : توانایی حل مسائل و آگاهی به واقعیت .

تعریف عملیاتی سازگاری : نمره ای است که در این پژوهش فرد در آزمون سازگاری کسب می کند

عصبانی شدن آسان است ـ همه می توانند عصبانی شوند، اما عصبانی شدن در مقابل شخص صحیح، به میزان صحیح، در زمان صحیح، به دلیل صحیح و به طریق صحیح ـ آسان نیست.

                                                                                  ارسطو

تعریف و پیشینه هیجان احساسی  احساسی

تعریف هوش هیجانی نیز همانند هوش شناختی متغیر است. این اصطلاح از زمان انتشار كتاب معروف گلمن (1995) به گونه ای گسترده به صورت بخشی از زبان روزمره درآمد و بحث های بسیاری را برانگیخت. گلمن طی مصاحبه ای در سال 1996 هیجان احساسی  احساسی را چنین توصیف می كند:

" هیجان احساسی  احساسی نوع دیگری از هوش است. این هوش مشتمل بر شناخت احساسات خویشتن و استفاده از آن برای اتخاذ تصمیم های مناسب در زندگی است. توانایی اداره مطلوب خلق و خوی و وضع روانی و كنترل تكانش هاست. عاملی است كه به هنگام شكست ناشی از دست نیافتن به هدف، در شخص ایجاد انگیزه و امید می كند. همدلی ، یعنی آگاهی از احساسات افراد پیرامون شماست. مهارت اجتماعی، یعنی خوب تا كردن با مردم و كنترل هیجان های خویش در رابطه با دیگران و توانایی تشویق و هدایت آنان است."  گلمن در همین مصاحبه ضمن مهم شمردن هوش شناختی و هیجانی می گوید: هوش بهر (IQ) در بهترین حالت خود تنها عامل 20 درصد از موفقیت های زندگی است. 80 درصد موفقیت ها به عوامل دیگر وابسته است و سرنوشت افراد در بسیاری از موارد در گرو مهارت هایی است كه هیجان احساسی  احساسی  را تشكیل می دهد.

 براساس مطالعات دانیل گلمن در بهترین شرایط همبستگی اندکی (07/0) بین هوش عمومی و برخی از ابعاد هیجان احساسی  احساسی وجود دارد، بطوریکه می‌توان ادعاد کرد این دو عمدتاً ماهیت مستقل دارند . وقتی افراد دارای هوش عمومی بالا در زندگی تقلا می‌کنند و افراد دارای هوش متوسط به طور شگفت‌انگیزی پیشرفت می‌کنند ، شاید بتوان آن را به هیجان احساسی  احساسی بالای آنان نسبت داد (گلمن ، 1995)

دیدگاه‌های هیجان احساسی  احساسی

با نگاه به تعاریف متعدد هیجان احساسی  احساسی می‌توان دو راهبرد نظری کلی را در این زمینه مشخص نمـود:

الف ـ دیدگاه اولیه از هیجان احساسی  احساسی که آن را به عنوان نوعی از هوش تعریف می‌کند که در برگیرنده عاطفه و هیجان احساسی  می‌باشد.

 مایر ، سالوی و کاروسو (1997) مدل اصلاح شده‌ای از هیجان احساسی  احساسی را تدوین کردند که در یک الگوی کاملاً یکپارچه عمل می‌کند اما با این وجود از چهار شاخه یا مؤلفه تشکیل می‌شود. این چهار شاخه عبارتند از

1ـ ادراک هیجان احساسی ی که در برگیرنده شناسایی و پردازش اطلاعات از سیستم هیجان احساسی ی است      .       
2ـ تسهیل‌سازی هیجان احساسی ی از افکار: به طور کلی تسهیل هیجان احساسی ی یعنی استفاده از هیجان احساسی  برای بهبود فرآیندهای شناختی است.

3ـ فهم هیجان احساسی ی که در برگیرنده پردازش آتی و جلوتر اطلاعات هیجان احساسی ی با نگاهی به حل مسأله .

4ـ مدیریت هیجان احساسی  در رابطه با خود و دیگران

ب ـ دیدگاه دوم که به دیدگاه مختلط مشهور است و هیجان احساسی  احساسی را با دیگر توانمندی‌ها و ویژگی‌های شخصیتی ترکیب می‌کند.

 به نظر گلمن (1995) که از نظریه پردازان مدل مختلط هیجان احساسی  احساسی است ، این هوش هم شامل عناصر درونی است و هم بیرونی. او مفهوم هیجان احساسی  احساسی را در 5 حوزه قرار می‌دهد :

آگاهی از هیجان احساسی ات خود

 خودآگاهی ـ بازشناسی احساس ، آنگونه که رخ می‌دهد ـ محور اصلی هیجان احساسی  احساسی است . توانایی کنترل لحظه به لحظه احساسات ، برای بینش روان‌شناختی و درک خویشتن ، اساسی است . تعریفی که گلمن (1995) برای خودآگاهی در نظر گرفته است چنین است : «درک عمیق و روشن از احساسات ، هیجان احساسی ات ، نقاط ضعف و قوت ، نیازها و سائق‌‌های خود» . افرادی که به احساسات و هیجان احساسی ات خود اطمینان بیشتری دارند ، مهارت بیشتری در هدایت و کنترل وقایع زندگی از خود نشان می‌دهند ، در کارهای خود دقیق هستند امیدواری آنها غیرواقع بینانه نمی‌باشد و مسئولیتی را قبول می‌کنند که در حد توان آنها می‌باشد

کنترل هیجان احساسی ات

کنترل هیجان احساسی ات به شیوه‌ای مناسب مهارتی است که به دنبال خودآگاهی ایجاد می‌شود . اشخاص کارآمد در این حیطه بهتر می‌توانند از هیجان احساسی ‌های منفی نظیر ناامیدی ، اضطراب ، تحریک‌پذیری رهایی یابند و در فراز و نشیب‌های زندگی کمتر با مشکل مواجه می‌شوند و یا در صورت بروز مشکل به سرعت می‌توانند از موقعیت مشکل‌زا و ناراحت‌کننده به شرایط مطلوب بازگردند.

خود انگیختگی

این مؤلفه مربوط به تمرکز هیجان احساسی ‌‌ها برای دستیابی به اهداف با قدرت ، اطمینان، توجه و خلاقیت می‌باشد . افراد خود انگیخته ، ارضا و سرکوب خواسته‌‌ها را به تأخیر می‌اندازند ، اغلب به تکمیل یک عمل می‌پردازند . آنها همواره در تکاپو و حرکت هستند و تمایل دارند که همواره مؤثر و مولد باشند .

تشخیص هیجان احساسی ات در دیگران

 این افراد با سرنخ‌های ظریف اجتماعی و تعامل‌‌هایی که بیانگر نیازها و خواسته‌‌های دیگران باشند ، مأنوس و آشنا هستند. این مؤلفه با احساس مسئولیت در قبال دیگران نسبت بیشتری دارد و به عقیده گلمن عبارت است از درک احساسات و جنبه‌‌های مختلف دیگران و به کارگیری یک عمل مناسب و واکنش مورد علاقه برای افرادی که پیرامون ما قرار گرفته‌اند.

کنترل روابط

مهارت در این حیطه با توانایی مشترک در کنترل هیجان احساسی  و تعامل سازگارانه با دیگران همراه است . همچنین به جنبه‌‌های ذاتی رهبری و روابط میان فردی منظم ، موزون و سازگار ارتباط دارد. به نظر گلمن افرادی که می‌‌خواهند در ایجاد رابطه با دیگران مؤثر واقع شوند باید توانایی تشخیص ، تفکیک و کنترل احساسات خود را داشته باشند ، سپس از طریق همدلی یک رابطه مناسب برقرار کنند.

یکی دیگر از نظریه‌پردازان مدل مختلط هیجان احساسی  احساسی بار ـ آن (1997) است ؛ هیجان احساسی  احساسی به وسیله بار ـ آن به این صورت تعریف شده است : « یک دسته از مهارت‌‌ها ، استعدادها و توانائی‌‌های غیرشناختی که توانایی موفقیت فرد را در مقابله با فشارها و اقتضاهای محیطی افزایش می‌دهد » .

بار ـ آن مدلی از توانش‌‌های هیجان احساسی ی را ارائه داده است که این مدل پنج حیطه یا گستره از مهارت‌‌ها یا توانائی‌‌ها را در بر می‌گیرد و هر کدام نیز شامل خرده مقیاسهایی است :
1ـ مهارت‌‌های درون فردی : که خود آگاهی هیجان احساسی ی (بازشناسی و فهم احساسات خود) ، جرأتمندی  )ابراز احساسات ، عقاید ، تفکرات و دفاع از حقوق شخصی به شیوه‌ای سازنده) ، خود تنظیمی (آگاهی ، فهم ، پذیرش و احترام به خویش) ، خودشکوفایی (تحقق بخشیدن به استعدادهای بالقوه خویشتن) و استقلال (خودفرمانی و خود کنترلی در تفکر و عمل شخص و رهایی از وابستگی هیجان احساسی ی) را در برمی‌گیرد.

2ـ مهارت‌‌های میان فردی : که شامل روابط میان فردی (آگاهی ، فهم و درک احساسات دیگران، ایجاد و حفظ روابط رضایت‌بخش دو جانبه که به صورت نزدیکی هیجان احساسی ی و وابستگی مشخص می‌شود ) ، تعهد اجتماعی (عضو مؤثر و سازنده گروه اجتماعی خود بودن ، نشان دادن خود به عنوان یک شریک خوب) و همدلی است  .

3ـ سازگاری : که شامل مسأله‌گشایی (تشخیص و تعریف مسایل ، همچنین ایجاد راهکارهای مؤثر)، آزمون واقعیت (ارزیابی مطابقت میان آنچه به طور ذهنی و آنچه به طور عینی تجربه می‌شود) و انعطاف‌پذیری (تنظیم هیجان احساسی  ، تفکر و رفتار به هنگام تغییر موقعیت و شرایط) می‌باشد .

4ـ کنترل استرس : که توانایی تحمل استرس(مقاومت در برابر وقایع نامطلوب و موقعیت‌‌های استرس‌زا) ، کنترل تکانه (ایستادگی در برابر تکانه یا انکار تکانه) را شامل می‌شود .       
5ـ خلق عمومی : که شامل شادی (احساس رضایت از زندگی خویشتن ، شاد کردن خود و دیگران) و خوش‌بینی (نگاه به جنبه‌‌های روشن زندگی و حفظ نگرش مثبت حتی در مواجهه با ناملایمات است .

ادراک هیجان احساسی ی و روابط زوجین

از آنجا که ازدواج و زندگی زناشویی یک بافت سرشار از عاطفه می باشد، تاکنون تحقیقات زیادی پیرامون هیجان احساسی  احساسی و عواطف در زمینه روابط زناشویی صورت گرفته که نتایج آن به شرح زیر است:

1- در ازدواج‌هایی که زوجین با یکدیگر در تعارض و تضاد باشند، برانگیختگی‌های هیجان احساسی ی زیادتری دیده می‌شود. به عبارت دیگر، بیشتر تعارض‌ها و اختلافات بین زوجین به دلیل برانگیختگی‌های هیجان احساسی ی صورت می‌گیرد.

2- افراد در توانایی دریافت و تشخیص دقیق عواطف خود و دیگران با یکدیگر تفاوت دارند. مثلاً بعضی از زوج‌ها آشکارا نسبت به علائم هیجان احساسی ی همسرشان بی‌توجه هستند و آنان را نادیده می‌گیرند یا آمادگی سوء تعبیر و عدم تشخیص صحیح این عواطف را دارند. مثلاً حالت غمناکی یا اندوه همسر خود را به عنوان عصبانیت و خشم تفسیر می‌نمایند.

3- انسان‌ها دارای تفاوت‌های قابل توجهی در توانایی ابراز صریح عواطف خود می باشند. مثلاً برخی از زوج‌ها عادت دارند پیام‌های هیجان احساسی ی مبهم و گیج کننده‌ای به طرف مقابل خود بدهند (هم زمان، هم می‌خندند و هم اخم می‌کنند). پژوهشگران دریافته‌اند که ارتباط با ثبات و معناداری بین تفاوت‌های فردی در توانایی ابراز دقیق و صحیح عواطف و تشخیص آن‌ها با شادی‌های زندگی و روابط زناشویی مطلوب وجود دارد.

4- زوج‌های خرسند در مقایسه با زوج‌هایی که رابطه زناشویی و هیجان احساسی ی خوبی با هم ندارند، احساس همدلی بیشتری به هم نشان می‌دهند و نسبت به احساسات یکدیگر حساسیت بیشتری به خرج می‌دهند.

5- زنان بهتراز مردان در ابراز دقیق عواطف و تشخیص آن‌ها عمل می‌نمایند. برای مثال وقتی که یک زن پیام هیجان احساسی ی مثبتی به شوهرش می‌دهد، احتمالاً از علائم غیر کلامی - بدنی (مثل لبخند زدن) و از یک لحن صمیمانه در هنگام سخن گفتن استفاده می‌نماید. از طرف دیگر، مردان تمایل به استفاده از پیام‌های مبهم و مختلط (ترکیبی) دارند. برای مثال هنگامی که مردی می‌خواهد پیام هیجان احساسی ی مثبتی به همسرش بدهد، این پیام هم همراه با خنده است و هم همراه با علائم بالقوه تهدیدکننده‌ای چون حرکات ابرو یا چشم.

6- ناتوانی مردان در تشخیص و ابراز دقیق عواطف، علت مهم و اساسی ازدواج‌های ناموفق است. برای مثال در برانگیختگی‌های هیجان احساسی ی بالا در طول کشمکش‌های زناشویی (که از طریق اندازه‌گیری علائم فیزیولوژیکی مثل ضربان قلب یا فشار خون مشخص می‌شود) مردانی که از زندگی زناشویی خود راضی نمی‌باشند و با همسران خود اختلاف دارند، علائمی از گوشه‌گیری یا انزوای هیجان احساسی ی و بی عاطفگی از خود نشان می‌دهند، روان‌شناسان آن را «حصار سنگی» نامیدند.

7- زوج‌های شاد و خوشبخت نسبت به زوج‌های ناسازگار، هم در اظهار و ابراز عواطف و هم در استنباط، تشخیص و دریافت عواطف، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند.

8- در تعامل‌های پر از تنش و تعارض زندگی زناشویی، حتی شوهرانی که بسیار مقاوم و شکیبا می‌باشند، احساس درهم شکسته شدن می‌نمایند و در مقابل علائم جسمانی و منفی شدیدی (چون انقباضات و دردهای معده، افزایش ضربان قلب، تعریق کف دست، سردرد و ... ) که آنان را تهدید می‌کند، احساس ناتوانی، اضطراب و دستپاچگی می‌نمایند. در چنین شرایطی، مردان ممکن است به صورت خودکار و غیر ارادی دچار خشم شوند. روی هم رفته و بر اساس یافته‌های مطالعات انجام شده بر روی تعامل‌های زندگی زناشویی، فرض می‌شود که اگر زوجین از عواطف همسرانشان آگاه شوند و بتوانند عواطفشان را به صورتی واضح و آشکار به یکدیگر اطلاع دهند و ابراز نمایند، زندگی بهتری خواهند داشت. برای این کار لازم است تا نسبت به علل، جوانب و پیامدهای عواطفشان بر زندگی زناشویی‌شان آگاه گردند

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی رابطه بین هیجان احساسات در بین دانشجویان شهری و غیر شهری , طرح توجیهی بررسی رابطه بین هیجان احساسات در بین دانشجویان شهری و غیر شهری , دانلود بررسی رابطه بین هیجان احساسات در بین دانشجویان شهری و غیر شهری , روانشناسی , هیجان احساسات , ادراک هیجان احساسی ی و روابط زوجین , دانشجویان شهری و غیر شهری , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر