امروز: شنبه 15 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مقاله بررسی انتقال داده‌های اطلاعاتی در باند M 433 بین دو میكروكنترلر

مقاله بررسی انتقال داده‌های اطلاعاتی در باند M 433 بین دو میكروكنترلردسته: فنی و مهندسی
بازدید: 25 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 55 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 58

مقاله بررسی انتقال داده‌های اطلاعاتی در باند M 433 بین دو میكروكنترلر در 58 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,500 تومان

خرید

مقاله بررسی انتقال داده‌های اطلاعاتی در باند M 433 بین دو میكروكنترلر در 58 صفحه ورد قابل ویرایش

مقدمه:

از آنجایی كه ساخت و ارائه پروژه یكی از مهمترین اركان تحصیل یك دانشجو در رشته الكترونیك میباشد لذا انتخاب و ارائه پروژه ای متناسب با رشته تحصیلی بسیار شایان اهمیت است.

پروژه ای كه در اینجا به بررسی آن می‎پردازیم به ما این امكان را می‎دهد كه اطلاعات را در باند 433M بین دو میكروكنترلر انتقال دهیم این كار بصورت بی سیم و بدون استفاده از پورت سریال صورت گرفته ما در این پروژه ابتدا از ماژولهای RF استفاه كردیم اما به دلیل ساخت نامناسب آنها و فركانس بالایی كه ما در آن كار می كردیم شاهد نویزهایی بودیم كه نتیجه دلخواه را به ما نمی داد بنابراین برای اخذ نتیجه بهتر تصمیم بر استفاده ازكیتهای PT گرفتیم. PT ها به ما این امكان را می دادند كه با كد كردن اطلاعات در برد فرستنده آنها را بدون هیچ پارازیتی درگیرنده ببینیم البته برنامه نویسی مربوط به PT ها نقش مهمی را در این امر ایفا می‎كند كه ما در پیوست برنامه فرستنده و گیرنده را خواهیم دید.

بدین ترتیب هر عددی كه ما در برد و فرستنده بوسیله كیبرد انتخاب می كنیم پس از نمایش روی LCD بوسیله pt22 كد می‎شود و به برد گیرنده فرستاده می‎شود pt22 وظیفه Dcode كردن دیتا را به عهده دارد و پس از بازگشایی كد میكرو آن را روی LCD نمایش می‎دهد.

فهرست مطالب

مقدمه

فصل 1: اصول و نحوه عملكرد میكروكنترلرها

فصل 2: اصول و نحوه عملكرد فرستنده ها و گیرنده های رادیویی

فصل 3: مدار فرستنده و گیرنده

-1) آشنایی با میكروكنترلرها

گر چه كامپیوترها تنها چند دهه ای است كه با ما همراهند، با این حال تأثیر عمیق آنها بر زندگی ما با تأثیر تلفن، اتومبیل و تلویزیون رقابت می كنند … تصور ما از كامپیوتر معمولاً «داده پردازی» است  كه محاسبات عددی را بطور خستگی ناپذیر انجام می‎دهد.

ما كامپیوترها را به عنوان جزء مركزی بسیاری از فرآورده های صنعتی و مصرفی از جمله درسوپرماركت ها،‌ داخل صندوق های پول و ترازو، در اجاق ها و ماشین های لباسشویی،‌ ساعتهای دارای سیستم خبر دهنده و ترموستات ها، VCR ها و … در تجهیزات صنعتی مانند مته های فشاری و دستگاه های حروفچینی نوری می یابیم. در این مجموعه ها كامپیوترها وظیفه «كنترل» را در ارتباط با «دنیای واقعی»، برای روشن و خاموش كردن وسایل و نظارت بر وضعیت آنها انجام می دهند. میكروكنترلرها (برخلاف ریزكامپیوترها و ریز پرازنده ها) اغلب در چنین كاربردهایی یافت می‎شوند.

با این كه بیش از بیست سال از تولد ریزپردازنده ها نمی گذرد، تصور وسایل الكترونیكی و اسباب بازیهای امرزوی بدون آن كار مشكلی است. در 1971 شركت اینتل،  8080 را به عنوان اولین ریزپردازنده موفق عرضه كرد.

مدت كوتاهی پس از آن شركت موتورولا، RCA و سپس تكنولوژی MOS و شركت زایلوگ انواع مشابهی را به ترتیب به نامهای 6800 و 1801 و 6502 و Z80 عرضه كردند.  گر چه این IC ها (مدارهای مجتمع) به خودی خود فایده ای زیادی نداشتند اما به عنوان بخشی از  یك كامپیوتر تك بورد یا SBC ، به جزء مركزی فرآورده های مفیدی برای آموزش طراحی با ریزپردازنده ها تبدیل شدند. از این SBC ها كه به سرعت به آزمایشگاه های طراحی در كالج ها و شركهای الكترونیك راه پیدا كردند می‎توان برای نمونه از D2 ساخت موتورولا، KIM-1 ساخت Mos Technology و SCK-85 متعلق به شركت اینتل نام برد.

«ریزكنترلگر» قطعه ای شبیه به ریز پردازندها ست در 1976 اینتل 8748 را به عنوان اولین قطعه ی خانواده ی ریزكنترلرگرهای MCS-48TM معرفی كرد. 8748 با 17000 ترانزیستور در یك مدار مجتمع شامل یك CPU ، 1 كیلوبایت EPROM ، 64 بایت RAM ،‌27 پایه ورودی - خروجی (I/O)  ویك تایمر 8 بیتی بود.

این IC و دیگر اعضای MCS-48TM كه پس از آن آمدند، خیلی زود به یك استاندارد صنعتی در كاربردهای كنترل گرا تبدیل شدند. جایگزین كردن اجزاء الكترومكانیكی در فرآورده هایی مثل ماشینهای لباسشویی و چراغ های راهنمایی از ابتدای كار یك كاربرد مورد توجه برای این میكروكنترلرها بودند و همین طور باقی ماندند. دیگر فرآورده هایی كه در آنها می‎توان میكروكنترلر را یافت عبارتند از اتومبیلها، تجهیزات صنعتی، وسایل سردرگمی و ابزارهای جانبی كامپیوتر (افرادی كه یك PC  از IBM دارند كافی است به داخل صفحه كلید نگاه كنند تا مثالی ازیك میكروكنترلر را در یك طراحی با كمترین اجزاء ممكن ببینند).

توان ، ابعاد و پیچیدگی میكروكنترلرها با اعلام ساخت 8051 یعنی اولین عضو خانواده میكروكنترلر MCS-51TM در 1980 توسط اینتل پیشرفت چمشگیری كرد. در مقایسه با 8084 این قطعه شامل بیش از 60000 ترانزیستور، 4K بایت ROM ،‌128 بایت RAM ، 32 خط I/O، یك درگاه سریال و دو تایمر 16 بیتی است كه از لحاظ مدارات داخلی برای یك IC ، بسیار قابل ملاحظه است.

امروزه انواع گوناگونی از این IC وجو ددارند كه به طور مجازی این مشخصات را دو برابر كرده اند. شركت زیمنس كه دومین تولید كننده قطعات MCS-51TM است ، SAB 80515 را بعنوان یك 8051 توسعه یافته در یك بسته ی 68 پایه با 6 درگاه (پورت) I/O بیتی، 13 منبع وقفه و یك مبدل آنالوگ به دیجیتال با 8 كانال ورودی عرضه كرده است. وخانواده ی 8051 به عنوان یكی از جامعترین و قدرتمندتر ین میكروكنترلرهای 8 بیتی شناخته شده و جایگاهش را به عنوان یك میكروكنترلر مهم برای سالهای آینده یافته است.

7-2) مزایا و كاربردهای مدولاسیون

هدف اصلی مدولاسیون در یك سیستم مخابراتی ایجاد سیگنال مدوله شده ای است كه با مشخصات كانال مخابراتی همخوانی داشته باشد. در واقع مدولاسیون چند مزیت و كاربرد عملی دارد كه در زیر به اختصار در مورد آنها صحبت خواهیم كرد.

مدولاسیون برای انتقال مؤثر انتقال سیگنال به فواصل دور همیشه با حركت امواج الكترومغناطیسی همراه است چه محیط هدایت كننده ای باشد و چه نباشد بازده هر روش انتقالی به فركانس سیگنال منتقل شده بستگی دارد با استفاده از خاصیت انتقال فركانسی مدولاسیون CW می‎توان اطلاعات پیام را روی حاملی سوار كرد كه فركانسش برای روش انتقال برگزیده شده مناسب باشد.

به عنوان مثال در مخاربره رادیوی در خط دید باید انتنهایی به كاربرده شود كه ابعادشان حداقل یك دهم طول موج سیگنال باشد. انتقال یك سیگنال صوتی مدوله نشده كه مولفه های فركانسی آن تا KHz هم می رسد، مستلزم به كارگیری آنتنهایی با ابعاد حدود km 300 است. انتقال سیگنال مدوله شده در MHz 100 به صورت FM این امكان را می‎دهد كه مخابره با آنتنهای دارای اندازه های معقول بازده بهتری دارند. Tomasi مبحث فشرده ای راجع به انتشار امواج و آنتنها دارد.

مدولاسیون برای غلبه بر محدودیتهای سخت افزاری: طراحی سیستم مخابراتی ممكن است با قیودی راجع به هزینه و در دسترس بودن امكانات سخت افزاری همراه باشد، سخت افزارهایی كه عملكردشان غالباً به فركانس مورد استفاده بستگی دارد. مدولاسیون به طراحی این امكان را می‎دهد كه سیگنال را در گستره ای قرار دهد كه در آن محدودیت سخت افزاری وجود ندارد. یك نكته در این ارتباط مسئله پهنای باند كسری است كه به صورت پهنای باند مطلق تقسیم بر فركانس مركزی تعریف می‎شود. هزینه ها و پیچیدگی های سخت افزاری در صورت پهنای باند مطلق تقیسم بر فركانس مركزی تعریف می‎شود. هزینه ها و پیچیدگی های سخت افزاری در صورت قرارداشتن پهنای باند كسری در محدوده 1 تا 10 درصد می نیمم می‎شود . ملاحظات پهنای باند كسری از آنجا ناشی می  شوند كه واحد مدولاسیون هم در گیرنده ها وجود دارد و هم در فرستنده ها

پس می‎توان نتیجه گرفت كه سیگنالهای با پهنای باند زیاد باید روی حاملهای فركانس بالا مدوله شوند. چون آهنگ اطلاعات طبق قانون هارتلی- شنون با پهنای باند متناسب است. نتیجه می گیریم كه برای ارسال اطلاعات با آهنگ بالا به یك حامل فركانس بالا نیاز داریم. برای مثال یك سیستم میكروویو GHz 5 می‎تواند در یك فاصله زمانی معین ، 10000 برابر یك كانال رادیویی kHz 500 انتقال می‎كند. اگر در طیف الكترومغناطیسی بالاتر برویم مثلا می توانیم به یك پرتو نور لیزری با امكان پهنای باندی معادل 10 میلیون كانال تلویزیونی دست یابیم.

مدولاسیون برای كاهش نویز و تداخل : یك روش سر راست برای مبارزه با نویز و تداخل افزایش توان سیگنال، برای غلبه بر آلودگیهای نویزی و تداخلی است. ولی افزایش توان هزینه دارد و ممكن است به وسائل آسیب برساند. (یكی از كابلهای بین قاره ای در اثر افزایش ولتاژی كه برای دستیابی به سیگنال دریافتی قابل استفاده صورت گرفته بود از بین رفت). خوشبختانه FM و بعضی روشهای مدولاسیون دیگر ویژگیهای با ارزشی از لحاظ حذف نویز و تداخل دارند.

این خاصیت كاهش نویز پهن باند نام دارد زیرا پهنای باند لازم برای انتقال بسیار برزگتر از پهنای باند سیگنال مدوله كننده است. مدولاسیون پهن باند به طرح این امكان را می‎دهد كه كاهش توان سیگنال را با افزایش پهنای باند جبران كند این بده بستان در قانون هارتلی - شنون نیز دیده می شود.

مدولاسیون برای اختصاص فركانسی: وقتی رادیو را روشن می‎كنید و ایستگاه خاصی را می گیرید، دارید از میان سیگنالهای متعددی كه دریافت می‎شوند یكی را بر می گزینید. چون هر ایستگاه فركانس حامل اختصاصی خود را دارد ، سیگنال مطلوب را می‎توان با فیلتر كردن جدا كرد. اگر مدولاسیون نبود در هر ناحیه ای تنها یك ایستگاه می توانست برنامه پخش كند و پخش همزمان توسط ایستگاهی دیگر باعث تداخلی نومید كننده می شد.

جهت دریافت فایل مقاله بررسی انتقال داده‌های اطلاعاتی در باند M 433 بین دو میكروكنترلرلطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 5,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی انتقال داده‌های اطلاعاتی در باند M 433 بین دو میكروكنترلر , پروژه بررسی انتقال داده‌های اطلاعاتی در باند M 433 بین دو میكروكنترلر , مقاله بررسی انتقال داده‌های اطلاعاتی در باند M 433 بین دو میكروكنترلر , دانلود تحقیق بررسی انتقال داده‌های اطلاعاتی در باند M 433 بین دو میكروكنترلر , بررسی انتقال داده‌های اطلاعاتی در باند M 433 بین دو میكروك

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر