امروز: جمعه 7 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مدیریت در پهنه فرهنگ ها

مدیریت در پهنه فرهنگ هادسته: مدیریت
بازدید: 46 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 3960 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 51

سازمانها (درمعنای وسیع كلمه) از شالوده‌های اصلی اجتماع امروزی هستند و مدیریت، مهم‌ترین عامل در حیات، رشد و بالندگی و یا مرگ سازمان‌هاست مدیر، روند حركت از “وضع موجود” به سوی “وضعیت مطلوب” را هدایت می‌كند و در هر لحظه، برای ایجاد آینده‌ای بهتر در تكاپوست گذشته با تمام اهمیت و آموختنی‌هایش و با تمام تأثیری كه می‌تواند بر آینده داشته باشد، اتفاق افتا

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

مدیریت در پهنه فرهنگ ها

 سخــن نــاشــر

سازمانها (درمعنای وسیع كلمه) از شالوده‌های اصلی اجتماع امروزی هستند و مدیریت، مهم‌ترین عامل در حیات، رشد و بالندگی و یا مرگ سازمان‌هاست. مدیر، روند حركت از “وضع موجود” به سوی “وضعیت مطلوب” را هدایت می‌كند و در هر لحظه، برای ایجاد آینده‌ای بهتر در تكاپوست. گذشته با تمام اهمیت و آموختنی‌هایش و با تمام تأثیری كه می‌تواند بر آینده داشته باشد، اتفاق افتاده است و هیچ نیروی بشری، قادر نیست آن را دگربار و به گونه‌ای متفاوت بیافریند؛ ولی آینده در پیش است و قسمت مهمی از آن به آنچه “امروز” می‌گذرد ربط می‌یابد. ما باید سهم فرزندان این سرزمین را از آیندة جهان معلوم كنیم و برای این منظور، به عزمی ملّی نیاز داریم. عزم جامعه را مجموعة مدیریت كشور هدایت می‌كند، لذا امر“مدیریت” مهم‌ترین مقوله‌ای است كه باید برای رشد و تعالی فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جامعه مورد توجه قرار گیرد.

دفتر پژوهشهای فرهنگی در طول بیش از یك دهه تلاش خستگی‌ناپذیر و به انجام رساندن دهها پژوهش، فعالیت فرهنگی و انتشار آثار مربوط به شاخه‌های مختلف فرهنگ، امروز به لحاظ اهمیت موضوع “مدیریت” در عرصه فرهنگی كشور، به این مقولة مهم نیز به مثابه عاملی بنیادین برای مؤفقیت اجرای برنامه‌های توسعة ملی، می‌پردازند و شاخة نوینی از پژوهش‌ها و انتشارات خود را با عنوان “فرهنگ و مدیریت” به علاقه‌مندان تقدیم می‌كند. امید است تلاشگران عرصة برنامه‌ریزی و صاحبان اندیشه در حوزة مدیریت در یك همگامی و هماهنگی حیاتی، برای توفیق در ارائه بهترین و ضروری‌ترین آثار در این میدان، یاورمان باشند.

حضــور پنهــان فــرهنــگ

دراین بخش ما به بررسی اثر فرهنگ بر مدیریت خواهیم پرداخت. ما مدعی نیستیم كه فرهنگ مهمترین عامل مؤثر بر مدیریت است، بلكه تنها متعقدیم كه این عامل بیش از سایر عوامل مورد غفلت قرار گرفته است. شاید بخشی از این غفلت از ناشی دشوار بودن درك پذیرش قدرت و نفوذ فرهنگ باشد. مدیری كه در دریای تجارت بین‌المللی غوطه‌ور می‌شود تنها نه باید مراقب امواج دریا، بلكه باید عمق و قدرت این گرداب زیرآبی (حضور پنهان فرهنگ) را برآورد كند. اگر در انجام این مهم موفق نشود، حیات شركت یا مجموعه تحت مدیریت او به خطر خواهد افتاد.

در این قسمت، نقش فرهنگ در مدیریت بررسی می‌شود و به خطرات ناشی از نادیده گرفتن این نقش اشاره می‌شود. سپس روش برجسته‌سازی و آشكار نمودن تفاوتهای فرهنگی ارائه می‌شود. قبل از اینكه تعریف خود را از واژه فرهنگ ارائه كنیم، بر ضرورت شناخت و ارزیابی آثار بالقوه فرهنگ تأكید می‌كنیم، به این منظور، دو باور مرسوم را مورد بررسی قرار می‌دهیم. اولین باور آن است كه ((دنیا به تدریج كوچك و كوجكتر می‌شود))، بنابراین تفاوتهای فرهنگی بتدریج كم‌رنگ و زایل می‌شود. دومین باور شایع آن است كه ((مدیریت، مدیریت است)) و مدیریت نیز مانند علم، جهانی است.

فـرهنـگ‌هــای همگـــرا؟

افســانه همگــرایی شمــارة 1: جهان كوچك و كوچك‌تر می‌شود …

اغلب می‌شنویم كه می‌گویند جهان كوچك و كوچكتر می‌شود. به یُمن پیشرفتهای صورت گرفته در عرصه رسانه‌های تصویری و مخابرات و حمل و نقل، در مسیری گام برمی‌داریم كه به آنچه مارشال مك لوهان[1] آن را ((دهكده جهانی)) می‌نامد منتهی می‌شود (1). بنابراین تا سال 2000 همه مثل هم خواهیم شد، یك جور لباس می‌پوشیم، یك نوع كفش كتانی به پا می‌كنیم، یك نوع ساعت به دست می‌بندیم، و … عده‌ای این چشم انداز را می‌پسندند و عده‌ای هم نگرانند. اگرچه ظاهراً در طرز لباس پوشیدن و حتی در رفتارهای غذا خوردن مثل هم خواهیم شد، اما عمق این حضور پنهان فرهنگ بیشتر و در عین حال قدرت و نفوذ آن نامحسوس‌تر خواهد شد. در مورد افسانه ((دیگ ذوب)) نیز وضع همین گونه است. شهرهای چون پاریس، لندن، تورنتو و بنبئی بسیاری از مردم را از گوشه كنار جهان به سوی خود جذب می‌كنند. اما اگر در نیویورك گشتی بزنیم (جای كه به عنوان مراكز دیگ ذوب محسوب می‌شود)، محله‌هایی را با مشخصه‌های فرهنگی متمایزی مشاهده خواهیم كرد، رستوران چینی‌ها، محله ایتالیایی‌ها، و … در حقیقت، به جای یك دیگ ذوب فرهنگی، فرهنگ‌های مشخص و متمایزی را مشاهده می‌كنیم. تفاوتهای میان این فرهنگ‌ها آنقدر مشهود و مشخص است كه ژان بودریلارد، فیلسوف فرانسوی، دراین باره چنین می‌گوید: ((در آمریكا، هر قوم و نژادی به زبان خاص خود تكلم می‌كند و فرهنگ خاص خود را ارج می‌نهد و اعمال می‌كند)).

هنگامی كه در سال 1992 در اروپا اتحادیه اقتصادی شكل گرفت، امیدها برای دیگ ذوب اروپای زیاد شد، اما این امید پایدار نبود و كمك چندانی به ایجاد فرهنگ مشترك اروپای نكرد. در سراسر اروپا فرو ریخته است‌، پست‌های نگهبانی در مرزها تخلیه و گیشه‌های كنترل پاسپرت مسافرین در فرودگاهها برچیده شد است، اما وعده محصولات جهانی، استانداردهای یك شكل و فرصتهای اشتغال برابر، هنوز در حد شعار باقی مانده و به مرحله عمل نرسیده است. فشارهای كه برای حفظ حاكمیت سیاسی و اقتصادی و هویت و یكپارچگی فرهنگی  اعمال می‌شود هنوز به قوت خود باقی است و حتی می‌توان ادعا كرد میزان این فشارها افزایش یافته است. درگیری‌ها و بحرانهای منطقه‌ای در اسپانیا، ایرلند، بلژیك و به ویژه در یوگسلاوی، گواهی بر این مدعاست. در حقیقت به نظر می‌رسد كه فشارهای وارده و اقدامات انجام شده برای ایجاد همگرایی و یكپارچگی فرهنگی موجب ایجاد فشارهای برابر (اگر نگوییم قوی‌تر) برای ایجاد واگرایی یا استقلال فرهنگی شده است.

افسانه همگرایی شماره 2: مدیریت، مدیریت است

بسیاری از مدیران و اندیشمندان مدیریت هنوز هم در رویای همگرایی و یكسان كردن روشهای مدیریت برای ایجاد یك دهكده بزرگ جهانی سیر می‌كنند. آنها معتقدند كه مدیریت، مدیریت است، مجموعه‌ای از اصول و فنون (مدیریت برمبنای هدف) كه هركس كه در هر نقطه از جهان می‌تواند از آن استفاده كند. آنها مدیریت را مانند علم یا فن (مهندسی) می‌دانند كه دامنه كاربرد آن در مرزهای ملی محدود نمی‌شود، اما این فرض همواره صادق نیست. به عنوان مثال، اگرچه مهندسین راه و ساختمان (كه سیستم‌های جاده‌ای را طراحی می‌كنند) در مورد مسئله سرعت و امنیت در جاده‌ها از رویه‌های ذاتاً منطقی پیروی می‌كنند، اما این موضوع باعث نمی‌شود كه از سیستم‌ های دیگر بهره نگیرند و دائماً از یك سیستم خاص پیروی كنند، حتی اگر درمحیط‌های كاملاً مشابهی فعالیت كنند.

یك مثال ساده می‌آوریم: فرض كنید شما یك مهندس راه و ساختمان هستید و می‌خواهید یك خیابان یا جاده‌ای را طراحی كنید. بسته به اینكه در كدام نقطه از جهان قرار داشته باشید، اولویت‌ها و ترجیحات شما تفاوت خواهد كرد. ممكن است استفاده از چراغ‌های راهنمایی را ترجیح دهید یا استفاده از تابلوهای توقف را مورد توجه قرار دهید، یا اینكه احداث فلكه‌ها و میدانها را مناسب بدانید و یا برای سهولت كار عابرین پیاده در هنگام رد شدن از آن خیابان یا جاده، احداث یك پل هوای را پیشنهاد كنید. هر یك از این راه حل‌ها بیانگر  نوعی طرز فكر است، تفكر گروهی در برابر فردی و تصمیم‌گیری فردی یا متنی بر مشورت با دیگران، همه قبول مسئولیت كنند یا هیچكس مسئولیتی نپذیرد.

حتی علم پزشكی نیز متأثر از فرهنگ است(4). به عنوان مثال، در فرانسه بیشتر مردم از اختلالات گوارشی و كبدی می‌نالند؛ حال آنكه در آلمان از كم‌كاری قلب. در فرانسه میزان تجویز داروهای سیستم گوارشی بسیار بالاست، در حالی كه در آلمان میزان تجویز داروهای محرك قلب نظیر دیجیتالس[2] بسیار بالاست. این نوع تفاوت‌ها ناشی از آن است كه فرانسوی‌ها نسبت به نوع غذا وسواس دارند و آلمانی‌ها از نظر فرهنگی به رومانتیسیزم نیاز دارند. به زبانی دیگر، نگرش مردم كشورهای مختلف به مسائل پزشكی متفاوت است. حال این سؤال به ذهن خطور می‌كند: در حالی كه روش‌های پزشكی مبتنی بر ریشه‌های فرهنگی است؛ چرا روش‌های مدیریت نیز متأثر از فرهنگ نباشد؟


جهت دریافت فایل کامل  لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه , پژوهش , Management in the field of cultures , مدیریت , مرگ سازمان‌ها , سازمانها , شالوده‌های اصلی اجتماع , شهرسازی‌ , معماری , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق , مدیریت در پهنه فرهنگ ها

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر